x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Radu Captari, la Aida Pub!

Radu Captari, la Aida Pub!

31 Oct 2012   •   13:41
Radu Captari, la Aida Pub!

Vineri, 2 noiembrie, Radu Captari va fi băgat în priză! Va cânta muzică rusească (şi ţigănească) la Aida Pub (Calea Victoriei nr. 16-20). Repertoriul bogat pe care îl are va putea să rămână deschis... până la ultimul client. Show haraşo şi şucar, garantat 100%. Doar nu degeaba îl cheamă Radu, şi Captari. Ora de începere 21:00. Bilet intrare: 25 de lei. Rezervări se pot face (mai ales că locurile la masă sunt limitate) la numărul de telefon: 0726.318.463.

Radu Captari provine dintr-o familie de ţărani, dar cu şcoală, care au scăpat ca prin urechile acului de Siberia. Se consideră român 100% cu suflet rusesc. Îi admiră pe ruşi pentru că nu-şi uită niciodată cultura, indiferent de orânduire.
                  
În România nu se dă un ban pe cultură şi se investeşte în antitalent. Nu este suficient să arăţi bine, să ai papagal şi mălai mult în conturi. "În Rusia nu există aşa ceva! - spune Captari. În showbiz-ul românesc sunt mulţi oameni care nu pot nici să se şteargă la nas... Sunt mulţi mucoşi care nu au ce căuta în muzică...."

Vocea lui Captari  are ceva din sunetul paharelor sparte între dinţi, din puritatea votcii şi din atingerea divină a doi îndrăgostiţi. Unele lucruri nu se schimbă niciodată: aşa este şi cu muzica bună, adevărată şi cu talentele care o pun în valoare. Radu Captari intră în această categorie. Şi indiferent de vremuri şi de modă, el va fi mereu aici: prin muzica pe care o cântă şi prin felul în care o face.

Artistul combină folclorul clasic rusesc cu cel ţigănesc şi le amplifică cu pasiunea propriilor sale trăiri. Nu trebuie să-l cunoşti, să fi auzit de el sau să-i ştii repertoriul. Prima întâlnire cu Radu Captari este ca prima doză de cocaină. Te trezeşti că vrei mai mult fără să realizezi pe moment acest lucru. Şi asta pentru că în jurul muzicii, cu ajutorul ei şi prin felul în care o cântă, Radu creează o lume diferită, uitată, dar foarte reală, ce te atrage mereu şi mereu.

×