x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Record pentru Festivalul Enescu: în două ore au fost vândute şi rezervate 20.000 de bilete

Record pentru Festivalul Enescu: în două ore au fost vândute şi rezervate 20.000 de bilete

de Maria Sârbu    |    15 Apr 2013   •   18:00
Record pentru Festivalul Enescu: în două ore au fost vândute şi rezervate 20.000 de bilete

Festivalul Internaţional “George Enescu” anunţă că s-a înregistrat un record în ceea ce priveşte achiziţionarea şi rezervarea biletelor individuale în primele două ore de la punerea acestora în vânzare (15 aprilie, ora 10:00, în reţeaua Eventim). În primele 10 minute de la startul vânzării biletelor individuale pentru ediţia 2013 (1-28 septembrie), existau deja evenimente sold-out din seria Recitaluri şi Concerte Camerale: recitalurile pianiştilor Radu Lupu şi Evgeny Kissin, Virtuozii din Bucureşti, recitalul Murray Perahia. S-au adăugat, în mai puţin de o oră, majoritatea evenimentelor din aceeaşi serie, precum şi multe dintre evenimentele din Seria Concertele de la Miezul Nopţii (Orchestre de Chambre de Lausanne, Saint Martin in the Fields, Accademia Bizantina, Europa Galante etc.).

În primele două ore, numai online, pe site-ul Eventim, s-au plasat peste 2.500 de comenzi, depăşind un număr total de 13.500 de bilete.

Într-un timp foarte scurt au fost sold-out şi biletele pentru seria Mari orchestre ale lumii de la Sala Palatului, primul dintre ele fiind chiar evenimentul de deschidere a ediţiei din acest an: concertul Staatskapelle Berlin, dirijat de Daniel Barenboim, avându-l solist pe pianistul Radu Lupu. Au fost sold out (sau în curs de epuizare) în scurt timp concertul Staatskapelle Berlin din data de 2 septembrie, concertele susţinute de Pittsburgh Symphony Orchestra (3 septembrie), London Philarmonic Orchestra (13 septembrie), Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam (22 septembrie), Royal Philarmonic Orchestra (27 septembrie).
 
Directorul Eventim, Valentin Vasiloiu, declara referitor la înregistrarea acestui record: “Deşi mulţi ar crede că astfel de cifre sunt posibile numai pentru meciuri de fotbal sau concerte rock, iată că Festivalul George Enescu a bătut toate recordurile privind vânzarea de bilete. 20.000 de bilete în primele două ore de vânzare reprezintă o performanţă până acum unică şi suntem siguri că până la sfârşitul zilei cifra va creşte semnificativ. Chiar dacă Festivalul George Enescu nu necesită reconfirmări, ne bucură că acest eveniment emblematic pentru România are resurse suficiente pentru a creşte în permanenţă în calitate şi popularitate”.

×
Subiecte în articol: festivalul george enescu