x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Rhythm & Romance: Concert Kenny G la Sala Palatului

Rhythm & Romance: Concert Kenny G la Sala Palatului

de Alex Revenco    |    30 Apr 2009   •   00:00
Rhythm & Romance: Concert Kenny G la Sala Palatului

Iubitorii muzicii romantice au ocazia sa-l vada pe celebrul artist, intr-un spectacol de zile mari, la 30 aprilie, promovand atat piese de pe albumul "Rhythm & Romance”, cat si single-uri de succes desprinse din discografia sa.



Lansat anul trecut, Rhythm & Romance a fost considerat drept un proiect indraznet pentru Kenny G, un muzician care nu se aventureaza intr-un proiect pentru a vinde cateva exemplare in plus. Inspirat din dragostea artistului pentru albumele bossa nova de la inceputul carierei lui Stan Getz , discul s-a dovedit a fi un adevarat succes.

Este primul album care a fost nominalizat la Latin Grammy Award la categoriile cel mai bun album instrumental si cea mai buna inregistrare audio, nominalizari de care Kenny este foarte mandru tocmai pentru ca nu are sange latin si dupa cum chiar el spune "este un domeniu care apartine altei lumi".  Este de asemenea primul album mixat in propriul studio si totodata primul realizat dupa incheierea colaborarii cu Arista Records, casa de discuri la care a debutat in 1982. De-a lungul timpului, saxofonistul a vandut peste 48 milioane CD-uri, iar "Rhythm & Romance", care a debutat in topul Billboard's pop album direct pe locul 14, are de asemenea vanzari exceptionale.

Albumul s-a nascut din efortul pasionat al lui Kenny G si al altor talentati muzicieni precum basistul Alex Acuna, percutionistul Paulinho Da Costa, basistul Nathan East si pianistul Walter Afanasieff, amprenta saxofonului sau pe acest disc fiind linistita si romantica desprinsa parca dintr-o noapte tropicala. Pe album au mai  participat in calitate de invitati grupul pop latin Camila si Barbara Munoz si numai  doua dintre track-uri sunt cover-uri si anume:  "Sabor a Mi" and "Besame Mucho".

"Dupa ce am inregistrat discul, iar lumea l-a ascultat, majoritatea a crezut ca sunt cover-uri.  Acesta a fost un mare compliment pentru mine" a marturisit Kenny G.
Ultimele bilete, cu preturile intre 80 si 180 de lei se vor gasi in ziua spectacolului la casa Sălii Palatului.

×
Subiecte în articol: muzica