x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Rock la iarbă verde pe malul Mureşului

Rock la iarbă verde pe malul Mureşului

de Alex Revenco    |    26 Mai 2009   •   00:00
Rock la iarbă verde pe malul Mureşului

În week-end-ul trecut mii de arădeni şi sute de fani din Ungaria şi-au dat întâlnire la Port Arthur, în Aradul Nou.



Timp de trei zile, pe malul Mureşului s-a derulat cea de-a treia ediţie a Festivalului internaţional Rock pe Mureş, organizat de Casa de Cultură a municipiului şi Primăria Arad, în pateneriat cu Centrul Cultural Judeţean şi Consiliul Judeţean Arad. Dar comandoul executiv al festivalului, care s-a ocupat "de tot şi de toate" a fost compus doar din patru persoane: Ovidiu Balint, Virgil Iuga & Agnes "Aghi" Baranyi de la Casa de cultură şi Adi Şimon, producător independent.

Vineri, o frumoasă impresie a lăsat Florin Iordache, noul solist de la Krypton (păcat că recitalul trupei lui Eugen Mihăescu a durat prea puţin) iar Luna Amară şi-a prezentat piesele noului album. Sâmbătă a fost o "seară beton", Peet din Ungaria, Loading Data din Franţa, Trigger din Serbia au cântat excelent, unii hard, alţii heavy şi ultimii rock progresiv. Seara a fost încheiată de două recitaluri de excepţie, Locatarii lui Tavi Iepan şi Celelalte Cuvinte, cu noul album.

Duminica a început "tare", cu febOsix, un promiţător grup de puşti din Arad, apoi Aria din Bucureşti. Din păcate excelentul grup Subscribe n-a avut la dispoziţie decât patruzeci de minute, după care a urmat Altar. Narval Project (foto) a încins atmosfera cu un recital de coveruri, cântate împreună cu publicul, seara fiind încheiată de Pokolgep, grup de legendă, considerat de mulţi "Iris ai Ungariei".

×
Subiecte în articol: muzica