x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica România s-a calificat în finala Eurovision

România s-a calificat în finala Eurovision

13 Mai 2009   •   00:00
România s-a calificat în finala Eurovision

Elena, reprezentanta României la Eurovision 2009, s-a calificat marţi seara în marea finală de sâmbătă, 16 mai, care va avea loc la Olympiysky Arena din Moscova.

Elena a concurat în prima semifinală ]mpotriva reprezentanţilor din alte 17 ţări europene: Muntenegru, Cehia, Belgia, Belarus, Suedia, Armenia, Andora, Elveţia, Turcia, Israel, Bulgaria, Islanda, Macedonia, Finlanda, Portugalia, Malta, Bosnia - Herţegovina.

Din acestea, vor merge în finală, alături de România, Turcia, Suedia, Israel, Portugalia, Malta, Finlanda, Bosnia şi Herţegovina, Armenia, Islanda.

Joi, 14 mai, va avea loc cea de-a doua semifinală.

Capitala Rusiei a fost cuprinsă de febra Eurovisionului, încă de la sfârşitul săptămânii trecute. Atunci au ajuns delegaţiile ţărilor participante, o parte din fani şi jurnalişti. Peste 16.000 de spectatori sunt aşteptaţi în prima seară a concursului.

Concursul internaţional Eurovision se va desfăşura la Complexul Sportiv Olympiisky din Moscova. Potrivit organizatorilor, costurile de producţie s-au ridicat la peste 30 de milioane de euro.

Cu un an în urmă, România a fost reprezentată la Eurovision de Nico şi Vlad Miriţă. Aceştia au participat cu piesa "Pe o margine de lume" şi s-au clasat pe locul 20 din 25. Marele câştigător al competiţiei a fost rusul Dima Bilan.

      Antena 3

 

×
Subiecte în articol: muzica