x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Satisfaction, balet Stones

Satisfaction, balet Stones

10 Aug 2007   •   00:00

Coregraful danez Peter Schaufuss a conceput un nou balet, in care 25 de balerini şi balerine dansează pe un suport muzical alcătuit din 24 de hituri Rolling Stones

Coregraful danez Peter Schaufuss a conceput un nou balet, in care 25 de balerini şi balerine dansează pe un suport muzical alcătuit din 24 de hituri Rolling Stones, printre care "Under My Thumb", "Get Off Of My Cloud", "Play with Fire", "Sympathy for the Devil", "As Tears Go By", "Ruby Tuesday", "Is On My Side", "You Can’t Always Get What You Want" şi, bineinţeles, "(I Can’t Get No) Satisfaction".

DANCICAL. După ce a realizat 17 spectacole de dans in ultimii zece ani, Schaufuss spune că cel mai recent show al său poate fi considerat un "dancical", derivat din dance şi musical. De la sfărşitul lunii august şi pănă la inceputul lui septembrie, baletul "Satisfaction" va fi prezentat pe scena Teatrului Apollo din Londra in 15 spectacole consecutive, in care biletele costă intre 14 şi 40 de lire sterline. "24 de hituri Rolling Stones impreună cu 25 de dansatori fac din «Satisfaction» o experienţă multimedia vibrantă şi fascinantă de dans, muzică şi lumini, care va captiva audienţa", este de părere Peter Schaufuss.

PINK FLOYD. Trebuie spus că fiecare piesă Rolling Stones are propria regie şi scenografie, acestea fiind concepute de Gerald Scarfe, cel care a realizat scenariul şi animaţia filmului "The Wall", pe muzica Pink Floyd. Fost director al Royal Danish Ballet, Deutsche Opera Berlin şi English National Ballet, Schaufuss a montat zeci de spectacole in lumea intreagă, iar din 1997 şi-a infiinţat propria companie de balet.

×
Subiecte în articol: muzica