x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Spectacole pe "scena" metroului bucureştean

Spectacole pe "scena" metroului bucureştean

22 Sep 2012   •   13:40

Vineri, 21 septembrie, pe peronul statiilor de metrou- Unirii 1, Unirii 2, Universitate si Victoriei, incepand cu ora 18.30, s-a dat startul muzicii clasice, initiativa, marca Asociatia Arta nu musca, din cadrul proiectului ' Muzica clasica la metrou'.

Spectacole demne de Ateneu, Sala Radio sau Opera au fost sustinute de o serie de tineri artisti talentati, de la Dinu Lipatti, George Enescu sau Conservator.

Cvartetul Estrada( vioara 1, vioara 2, viola & violoncel) a fost acompaniat de un cuplu de tango, care a reusit sa atraga multi spectatori doritori de dans si miscare. Fetele de la Duo Seminars (flaut & harpa) au primit ropote de apluze si bisuri, declarand la final, ca s-au simtit mai bine la metrou, decat pe o scena adevarata.

Vogue Cvartet ( vioara1, vioara2, viola si violoncel) au convins oamenii sa piarda trenuri la rind pentru a le asculta si momentul pianistului –Teo Milea, la o pianina de exceptie, care a rasunat in intreaga statie.
In paralel, s-a creat spatiul artistului grafician-Daniel Radulescu pentru desenul din condimente, imagini Live, ce au fost transmise direct pe peretele de la metrou. Repertoriul a fost unul destul de antrenant , spre deliciul vizual si auditiv al publicului.

Seara de 22 septembrie este dedicata spectacolului inedit de inchiderea acestei manifestatii cultural artistice, de la ora 18.00.( "Duo Semiramis- duet harpa & flaut,
ora 18:30- Soprana, Ana Cebotari, tenor Alin Stoica, pianist Alex Burca,
ora 19:15- Duet vioara & flaut )

Arta nu musca sustine tinerele talente si adevaratele valori romanesti, realizand o serie de manifestatii desfasurate, intr-o maniera moderna si atractiva. Evenimentele sunt create tot de doua tinere, pasionate de arta si de cultura frumosului, menite sa surprinda creatia, artistul si omul. (www.artanumusca.ro)

×