x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

02 Apr 2009   •   00:00
Ştiri pe scurt

2 aprilie 2009



ÎN SILVER CHURCH / Nişte băieţi
După terminarea vizionărilor de la Next la miezul nopţii, toată suflarea festivalieră se strânge în clubul din Preoteasa, la un concert extraordinar Nişte băieţi (foto). Într-un program de muzică şi voie bună, Albert, Gabi, Barbu & Piti vor cânta atât binecunoscutele piese ale primului album ("Adunate din Popor şi Cântate din Topor"), dar şi o serie întreagă de noutăţi: prelucrări punk după piese celebre din repertoriul lui Gică Petrescu, după melodia din serialul de desene animate "Sandy Belle" (cântată în franceză) etc. La concertul Nişte băieţi de astăzi, prevăzut să înceapă în jurul orei 24:00, intrarea este liberă. "Avem un chef nebun de cântat", a mărturisit chitaristul Gabi Georgescu. Şi noi de ascultat! (Alex Revenco)

SKA-PUNK / Los Pogos live
În această seară, după ora 21:00, în Suburbia, ska-punkul transilvănean se întâlneşte cu turbofolkul letonian. Formaţia Los Pogos îşi prezintă în concert al doilea album, înregistrat în studioul trupei Godmode, unde au colaborat cu Atti, toboşarul de la Dance Trauma. Mai cântă Oranzas Brivdienas şi Cobe. Oranzas Brivdienas (Letonia) e o trupă de "latvian turbofolk", adică ska, reggae, metal, rock, disco combinate cu elemente din folclorul letonian. Rezultatul este o muzică dansantă, foarte dinamică şi plină de energie pozitivă. Cobe, care şi-a lansat albumul de debut în ianuarie, oferă o repriză de streetpunk în deschiderea acestui eveniment. Biletul de intrare, adaptat "crizei", este 15 lei. (Alex Revenco)

MĂINE / OCS, un nou CD

Noul album Omul cu şobolani se lansează în Silver Church printr-un mare concert, la care sunt invitaţi Timpuri Noi, The Mood şi DJ Marika. Vineri, de la ora 20:30, OCS (foto) îşi prezintă noul CD, "Dansăm legaţi la ochi, cu spatele la zid", ce conţine piesele "Dansăm (să nu aştepţi nimic)", "Ora 8", "Fantomele joacă şah..." etc. CD-ul are un suflu nou şi rezervă fanilor o surpriză legată de Artanu', de la Timpuri Noi. Cele unsprezece piese sunt scrise, în colaborare, de Dan, Nucu, Kaiser & Miknea, primul videoclip fiind "Un număr necunoscut". Ultimele bilete la acest concert se găsesc în reţeaua Diverta şi costă 30 lei, preţul la intrare urmând a fi 35 lei. În preţul biletului este inclus albumul original "Dansăm legaţi la ochi, cu spatele la zid", cât şi ultimul număr al revistei Sunete.

×
Subiecte în articol: muzica