x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Trei Dive în turneu

Trei Dive în turneu

08 Dec 2011   •   21:00
Trei Dive în turneu

O premiera absoluta!!! Voci extraordinare care stralucesc pe cele mai mari scene ale lumii (Covent Garden, Staatsoper din Viena, Opera din Paris, Metropolitan Opera), trei gratii... trei Dive: Ruxandra Donose, Teodora Gheorghiu si Leontina Vaduva vor fi pentru prima data impreuna pe scenele din Romania, la invitatia pianistului Horia Mihail, care le va acompania.

Turneul national extraordinar 'Cele trei dive' se va desfasura la Iasi, Cluj-Napoca, Timisoara, Bu­cu­resti, intre 17 si 23 decembrie 2011, dupa urmatorul program: Sala Fi­larmonicii din Iasi, pe 17 decembrie, ora 19, Sala Auditorium Maxi­mum UBB din Cluj-Napoca pe 19 de­cembrie, ora 19, Sala Capitol din Timisoara pe 21 decembrie, ora 19, Sala Radio, Bucuresti, pe 23 decembrie, ora 19, impreuna cu Orchestre Na­ti­o­nala Radio dirijata de Iurie Florea.

Daca triada Pavarotti-Domingo-Carreras a devenit un brand preluat apoi cu succes de tenori din toata lumea care au apelat la aceasta formula, reintalnim acum aceasta idee de tripleta si in formula actuala cu nimic mai usor de realizat, in etape pornind de la ale­gerea vocilor si continuand cu 'negocierea' repertoriului care va fi unul deosebit de atractiv, cu arii si duete celebre din opere precum Ha­ba­nera din 'Carmen' de Bizet, Aria Adelei din 'Liliacul' de Strauss, Aria Charlottei din 'Werther' de Massenet sau duete celebre din 'Nunta lui Figaro' de Mozart, 'Lakme' de Delibes sau 'Povestirile lui Hoffmann' de Offenbach precum si celebrul Noel de Adolphe Adam cantat de toate trei.

×
Subiecte în articol: muzica