x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Turneul Național Un artist, un pian și un țambal  - clasic, jazz, folclor, în Transilvania Pianistul Cătălin Răducanu susține concerte la Brașov, Deva și Arad pe 24, 25 și 26 septembrie

Turneul Național Un artist, un pian și un țambal  - clasic, jazz, folclor, în Transilvania Pianistul Cătălin Răducanu susține concerte la Brașov, Deva și Arad pe 24, 25 și 26 septembrie

de Magdalena Popa Buluc    |    23 Sep 2023   •   22:40
Turneul Național Un artist, un pian și un țambal  - clasic, jazz, folclor, în Transilvania Pianistul Cătălin Răducanu susține concerte la Brașov, Deva și Arad pe 24, 25 și 26 septembrie

După o zi plină în Vrancea, în care a susținut două concerte, unul în localitatea Gugești și unul la Ateneul din Focșani, ambele cu săli pline și spectatori inimoși, pianistul Cătălin Răducanu continuă Turneul Național Un artist, un pian și un țambal  - clasic, jazz, folclor îndreptându-se către Transilvania.

Duminică, 24 septembrie, de la ora 19:00, Cătălin Răducanu va susține un concert la pian și la țambal la Sala Patria din Brașov.

Turneul evoluează promițător, eu personal dorind un progres perpetuu  către excelență. Aștept cu nerăbdare următoarele recitaluri! Să mă bucur de muzică și publicul să se bucure de aceasta la rândul său. Îmi propun să am o paletă cât mai atotcuprinzătoare de stări,  de gânduri și trăiri care să se dizolve în sunete și să ajungă la cei din sală. (Cătălin Răducanu)

Cine dorește să îl asculte pe pianistul în vârstă de 31 de ani interpretând hit-uri, lucrări clasice, improvizații pe diverse teme sau compoziții proprii la pian și la țambal, își poate cumpăra bilete de la Sediul Sălii Patria, din Bd. 15 Noiembrie 50A din Brașov.

După concertul de la Brașov, Cătălin Răducanu va concerta la  Deva, la Sala Pro Arte, pe 25 septembrie, de la ora 19:00 și la Arad, la Palatul Culturii, pe 26 septembrie, de la ora 19:00

Astfel de evenimente nu sunt doar concerte, ci și acte de educație, de cultură și de îmbogățire a comunităților și, totodată, acte de incluziune socială. Nu întâmplător, motto-ul turneului ”Un pian, un artist, un țambal - clasic, jazz, folclor” este ”Muzica e una!”

Pianistul Cătălin Răducanu va încheia Turneul Un artist, un pian și un țambal  - clasic, jazz, folclor pe scena Ateneului Român din București marți, 24 octombrie.

 

ITINERAR

26 august, ora 19:00 – Sinaia, Sala Casino – avanpremieră, în cadrul Festivalului “Enescu şi muzica lumii”

 

2 septembrie, ora 19:00 – Oradea, Sala „Enescu-Bartók” a Filarmonicii

3 septembrie, ora 21:00 – Bucureşti, Grădina cu filme – Creart

 

8 septembrie, ora 19:30 - București - Rezidența9

9 septembrie, ora 19:00 – Constanţa, esplanada Teatrului Naţional de Operă şi Balet “Oleg Danovski”

 

21 septembrie, ora 12:00 – Gugeşti, jud. Vrancea

21 septembrie, ora 19:00 – Focşani, Ateneu, în cadrul festivalului "Classic for teens"

 

24 septembrie, ora 19:00 – Brașov, Sala Patria

25 septembrie, ora 19:00 – Deva, Sala Pro Arte

26 septembrie, ora 19:00 – Arad, Palatul Culturii

 

24 octombrie, ora 19:00 - București, Ateneul Român

 

PROGRAM MUZICAL 1 (oraşe)

Pian și țambal

Frédéric Chopin - Studiu op. 10, nr.

- Studiu op. 25, nr. 12

- Balada nr. 4 în fa minor, op. 52

Franz Liszt - Les jeux d'eaux à la villa d'Este

Isaac Albéniz - Asturias

Improvizații pe teme de jazz

George Gershwin - I've got rhythm

Chick Corea - Armando's Rhumba

Chick Corea – Spain

Improvizații la țambal pe diverse teme

Cătălin Răducanu - Evocation

Toni Iordache – Horă din Muntenia

Erik Satie - Gnossienne Nr. 1

Toni Iordache - Picături de untdelemn


 

PROGRAM MUZICAL 2 (sate)

Pian și țambal

Frédéric Chopin – 6 preludii op. 28

Claude Debussy – 3 preludii

Isaac Albéniz - Asturias

Improvizații pe teme de jazz

George Gershwin - I've got rhythm

Chick Corea - Armando's Rhumba

Chick Corea – Spain

Improvizații la țambal pe diverse teme

Cătălin Răducanu - Evocation

Toni Iordache – Horă din Muntenia

Erik Satie - Gnossienne Nr. 1

Toni Iordache - Picături de untdelemn

 

Biografie Cătălin Răducanu

n. 1992, București

Cătălin Răducanu este absolvent al Colegiului Național de Arte “Dinu Lipatti” și al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. A studiat pianul cu Alma Peter, Vlad Dimulescu, Dana Borșan și Viniciu Moroianu. A câștigat numeroase concursuri naționale și internaționale, având privilegiul de a susține concerte în Germania, Ungaria, Franța și Italia. S-a perfecționat în cadrul unor masterclass-uri cu profesori de renume: Gabriel Amiraș, Andrei Gavrilov, Cristian Beldi și alții. A fost de două ori bursier al UNIMIR și al Fundației “Principesa Margareta a României”, în 2014 și 2016.

A susținut recitaluri si concerte la Școala Americană, Tinerimea Română, Teatrul Act, Muzeul “George Enescu”, Sala Dalles, Universitatea Națională de Muzică București, Institutul Maghiar, Sala ARCUB, Sala Palatului, Ateneul Român, Centrul Ceh, Palatul Suțu, Castelul Peleș, Palatul “Regina Elisabeta”, Franz Liszt Academy Budapest, Academia Maghiară din Roma, Teatrul ODEON București, Casa de Cultură “Aurel Stroe” din Bușteni, Opera Națională București, Filarmonica “Ion Dumitrescu” din Râmnicu-Vâlcea, Filarmonica din Brașov, Casa Lipatti etc. A participat la Festivalul “Serile Lipatti” (2013 - 2014) și a prezentat improvizații la pian pentru filme mute în anul 2016, la Cinemateca Română din București. Pe lângă profesionalismul și dăruirea cu care interpretează muzica clasică, Cătălin Răducanu desfășoară proiecte în care cântă jazz, fiind și compozitor. A participat la Festivalul de Jazz de la Constanța, ”Jazz up Sea”.

În prezent este student doctorand în anul III, sub îndrumarea ilustrului muzician Dan Dediu. De asemenea, este profesor acompaniator al Colegiului Național de Arte “Dinu Lipatti” și pianist colaborator al grupului cameral “Traffic Strings”. A făcut parte din proiectul CONNECTARTS, al Asociației Culturale ISVOR. A fost unul dintre acompaniatorii oficiali ai Concursului “George Enescu” la Secția Vioară, în luna mai 2021. Este membru al formației de muzică contemporană ”Ars Subtilior”.

A participat ca interpret la pian si țambal si în proiecte interdisciplinare precum La steaua... Cuvinte, necuvinte, alături de actorii Horaţiu Mălăele şi Emilia Popescu. În 2023 a fost invitat ca interpret la pian și țambal în spectacolul Aplauze pentru poet …pe scenă, alături de Rodica Mandache și Eduard Păuna, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, proiect prezentat și la București sau la Chișinău. Tot în 2023 va participa alături de Ansamblul “Violoncellissimo”, în turneul Clasic la puterea a treia.

Un artist, un pian și un țambal este primul său turneu solo.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×