x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Un grup de jazz din China, două concerte la Bucureşti!

Un grup de jazz din China, două concerte la Bucureşti!

25 Ian 2012   •   21:00
Un grup de jazz din China,  două concerte la Bucureşti!

Sambata, 28 ianuarie, ora 19:00, la Ateneul Roman si duminica, 29, ora 19:00, la Sala Audito­rium a Muzeului National de Arta al Romaniei, ansamblul Kong Hongwei Jazz Band din China va sustinute doua concerte de jazz! Concertele fac parte din programul 'Fericita Sarbatoare a Primaverii', promovat de Ministerul Culturii din China in peste 80 de tari si re­giuni din lume in anul 2012.

Sarbatoarea Pri­maverii, adica Anul Nou Chinezesc, reprezinta cea mai importanta sarbatoare tra­di­tionala a poporului chinez. Liderul formatiei, Kong Hongwei (foto), este profesor la Conservatorul de Muzica din China, pianist de jazz si compositor,
s-a dedicat promovarii jazzului pe scenele de muzica moderna din China. In ultimii zece ani, Kong Hongwei Jazz Band a inregistrat doua albume foarte apreciate de specialisti si a realizat o reusita imbinare intre muzica chinezeasca si cea de jazz. Melodiile albumului 'Summer Palace' se difuzeaza constant la radiourile si televiziunile din China, fiind considerate 'cele mai reprezentative combinatii ale elementelor muzicii chinezesti cu cele occidentale'.

Este pentru prima oara cand o formatie de jazz din China ajunge in Romania, evenimentul fiind organizat de Ambasada Chinei si sponsorizat de firmele chinezesti din tara noastra. In urma cu patru ani, in cadrul 'Romanian Week' de la Beijing, Sorin Terinte Trio (Razvan Cojanu – bass, Eugen Nichiteanu – tobe si Hariclea Badescu – voce) a fost prima formatie de jazz din Romania care a cantat in China.

×
Subiecte în articol: muzica