x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Vin cei mai buni instrumentişti din Cuba

Vin cei mai buni instrumentişti din Cuba

de Alex Revenco    |    31 Mar 2009   •   00:00
Vin cei mai buni instrumentişti din Cuba

Spectacolul Pasion de Buena Vista, din 7 aprilie, la Sala Palatului, prezintă ritmurile fierbinţi ale Havanei, un proiect inedit creat din dragostea pentru tot ceea ce înseamnă muzica şi dansul cubanez.



"Tovarăşilor" din Buena Vista - Tomas Sanchez, Pachin Inocencio şi Maida Castaneda - şi celor opt incredibili dansatori ai grupului Tropicana li se vor alătura zece dintre cei mai buni instrumentişti ai Cubei, componenţii celebrei trupe La Idea, conduse de Antonio Castro (foto). Ceea ce a pornit ca o simplă întâlnire a unor muzicieni profesionişti, în 1995, s-a transformat în La Idea, un grup unit de unsprezece muzicieni, cei mai mulţi fiind şi astăzi în formaţie, la peste un deceniu de la înfiinţare.

Repertoriul trupei a fost, la început, dedicat 100% muzicii cubaneze tradiţionale, dar treptat s-a diversificat prin îmbinarea armonioasă a Son-ului tradiţional cu stilul American Salsa, iar La Idea a devenit în scurt timp una dintre cele mai cunoscute trupe instrumentale de pe întreaga insulă. Alături de numeroase colaborări cu staruri cubaneze precum Ruben Gonzales sau Ibrahim Ferrer, Antonio a acompaniat-o şi pe Gloria Estefan, în turneul ei din Cuba, câştigând admiraţia celebrei artiste, "încântată şi copleşită deopotrivă" de talentul lui Antonio.

Biletele la Pasion de Buena Vista sunt disponibile în reţeaua Diverta, Sala Palatului şi pe www.myticket.ro la următoarele categorii de preţuri: 70, 100, 130, 160 şi 200 de lei.

×
Subiecte în articol: muzica