x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Ziua Recunoștinței Naționale: spectacol de excepție dedicat compozitorului  Ciprian Porumbescu

Ziua Recunoștinței Naționale: spectacol de excepție dedicat compozitorului  Ciprian Porumbescu

de Redacția Jurnalul    |    27 Feb 2024   •   18:39
Ziua Recunoștinței Naționale: spectacol de excepție dedicat compozitorului  Ciprian Porumbescu

Ziua Recunoștinței Naționale va fi marcată de un spectacol de excepție, organizat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României și dedicat marelui compozitor român Ciprian Porumbescu.

Este vorba despre un eveniment cultural organizat de  ce va cuprinde un spectacol de teatru intitulat „Crai nou. Viața lui Ciprian Porumbescu” ce va avea loc pe 11 martie, ora 19:00, în Sala Pictură  a Teatrului Național din București, recitaluri de muzică clasică, dar și o expoziție inedită dedicată compozitorului.

Spectacolul de teatru, regizat de Ruxandra Bălașu, aduce în prim-plan viața și creația marelui compozitor Ciprian Porumbesc. Actorul Vlad Rădescu, cunoscut pentru rolul său memorabil în filmul biografic „Ciprian Porumbescu” din 1973, revine pe scenă într-un nou rol, de această dată, în cel al tatălui compozitorului. Evenimentul include și o expoziție omagială intitulată „Ciprian Porumbescu, viața unui geniu”, care reunește partituri originale, fotografii de epocă, documente și fragmente de jurnal. Expoziția cuprinde obiecte din colecția personală a strănepoatei compozitorului,  Stanca Emilia Scholz Cionca care va fi invitata specială a evenimentului.

Cei care vor participa la evenimentul cultural vor avea prilejul să dr bucure de un recital de excepție susținut de Alexandru Semeniuc la vioară și de Diana Negreanu la pian, două talente de marcă ale scenei muzicale românești, ce vor interpreta compoziții ale lui Ciprian Porumbescu.

Evenimentul face parte din efortul susținut al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României pentru popularizarea valorilor culturale autentice românești.

×