x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Zoia Alecu şi Maria Tănase: “Printre ouă de rouă”

Zoia Alecu şi Maria Tănase: “Printre ouă de rouă”

de Dana Andronie    |    15 Apr 2013   •   11:45
Zoia Alecu şi Maria Tănase: “Printre ouă de rouă”

Joi, 18 aprilie, la Aida Pub, Zoia Alecu va susţine un concert-tribut pentru Maria Tănase. Anul acesta se împlineşte un secol de la naşterea Pasărei Măiastre... “Ştiai tu, Mărie,/ că roua e vie?/

că-n zori face ouă/ şi ies pui de rouă/ şi ies stropi de pui/ ce umblă hai-hui prin iarba lor mamă,/ de soare li-e teamă,/ de ziua fierbinte,/ când puiul o simte/ alunecă-n moarte,/ că mâine-i departe...”. “Scriam poezii în Parcul Groapa Leilor, de pe Kiseleff - îşi aminteşte Zoia. Stăteam întinsă pe o piatră şi ma uitam la copaci, la frunze. Era vara spre toamnă... Eu am un cult pentru Maria Tănase. După două ore de contemplare, am început să stau de vorbă cu ea: «Ştiai tu, Mărie,/ că roua e vie...». Şi uite aşa s-a născut «Ouă de rouă»”. Avea doar 19 ani atunci...

Zoia Alecu îşi foloseşte harul ca şi cum ar fi un parfum foarte scump. O picătură este de ajuns pentru a răspândi esenţa "ouălor de rouă". Îşi cunoaşte foarte bine publicul, pe care-l tratează după cum merită. S-a călit şi, indiferent de cum o primesc oamenii, Zoia nu mai iese din scenă până nu termină ceea ce are de transmis.

“Eu, Zoia Alecu, şi Maria Tanase, joi 18 aprilie, în Aida Pub, printre ouă de rouă... 100 de ani de la naşterea Pasărei Măiastre. Cred că ştiţi deja locul, pe Calea Victoriei, vizavi de Poliţia Capitalei, gazdele sunt pe măsura măiestriei celei care a fost Maria Tănase. O seară dedicată muzicii bune, muzicii live. O seară între prieteni speciali. Vă îmbrăţisez şi vă aştept. La 21:00. Trecute fix”.

Intrarea se face pe baza unui pol (20 de lei). Locurile la masă sunt limitate, aşa că vă puteţi asigura o rezervare la numărul de telefon: 0726.318.463.


×