x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru UN BASM URBAN, proiect câștigător în programul “StarT”, în premieră, la Teatrul Metropolis !

UN BASM URBAN, proiect câștigător în programul “StarT”, în premieră, la Teatrul Metropolis !

de Magdalena Popa Buluc    |    26 Feb 2023   •   20:40
UN BASM URBAN, proiect câștigător în programul “StarT”, în premieră, la Teatrul Metropolis !

Teatrul Metropolis vă invită la premiera spectacolului Un basm urban, text scris si regizat de tânărul Norbert Boda, unul dintre cei 4 creatori de teatru, câștigători în cadrul programului StarT, ediția I, 2022.

Musicalul Un Basm Urban, scris de Norbert Boda, este un spectacol „fresh” și plin de umor care aduce în atenția publicului povestea a cinci tineri orfani, adevărați eroi. Adolescenții reușesc să-și depășească statutul de persoane defavorizate transformând toate obstacolele cu care se confruntă, într-o joacă. Ei luptă și suferă în timp ce cântă cu zâmbetul pe buze iar cheia de joc devine una ludică, plină de energie.

Tinerii actori Vlad Pânzaru, Tiberius Zavelea, Stella Cora, Francesca Fülöp și David Drugaru (unii dintre ei avându-și debutul pe o scenă profesionistă) au curajul de a experimenta forme teatrale dinamice și poate chiar atipice, interpretându-i pe cei cinci orfani principali care formează trupa Omega Cinci, unită prin dragostea lor comună pentru muzica urbană. Hip-hopul e caracterizat prin versuri poetice cu mesaj, flow și atitudine rebelă, iar acest gen s-a desprins din realitățile socio-politice ale comunităților defavorizate, subjugate de nedreptate și corupție. Ei, alături de Teona Stavarachi, Ștefan Alexandru Iancu și Irina Sibef vor testa teatralitatea muzicii hip-hop pe scenă.

„Piesa are o tentă socială, deoarece prezintă diferite problematici din cadrul centrelor de plasament, însă focusul principal este povestea și triumful personajelor care au reușit să-și depășească condiția de orfan. Vreau ca prin acest spectacol să ofer spectatorilor prilejul de a-și transforma percepția generală asupra persoanelor defavorizate, din cea de victimă într-una de erou. Totodată, pe lângă aceste teme grele, doresc în primul rând ca lumea să se distreze, să vrea să danseze, să cânte cu actorii și să se emoționeze sub influența muzicii urbane.”, a declarat Norbert Boda, regizorul și dramaturgul spectacolului.

UN BASM URBAN

de Norbert Boda

Regia: Norbert Boda

Dramaturgia: Norbert Boda

Scenografia: Cora Oprea

Muzica: RAW BeatGang

Coregrafia: Roxana Fânață

Cu: Vlad Pânzaru, Tiberius Zavelea, Francesca Fulop, Stella Cora, David Drugaru, Ștefan Alexandru Iancu, Teona Stavarachi, Irina Sibef

“Ne bucurăm că venim în continuare în sprijinul tinerilor creatori de teatru și că la această primă ediție a programului StarT am descoperit tineri artiști talentați pe care, începând de astăzi, îi aducem în fața publicului iubitor de teatru, pentru cei mai mulți dintre ei, Teatrul Metropolis reprezentând o rampă de lansare. Nu în ultimul rând, mulțumim municipalității pentru faptul că ne-a sprijinit în demersul nostru de a realiza proiectul StarT” - a declarat Viorel Păunescu, director interimar al Teatrului Metropolis.

Așadar, vă așteptăm la Teatrul Metropolis duminică, 26 și luni, 27 februarie, la ora 19.00, ca împreună să susținem noua generație de artiști în artele spectacolului.

 

×
Subiecte în articol: Teatrul Metropolis Un basm urban