x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru “Ce ştie oraşul”, la Teatrul de Comedie

“Ce ştie oraşul”, la Teatrul de Comedie

de Maria Sârbu    |    03 Oct 2013   •   14:35
“Ce ştie oraşul”, la Teatrul de Comedie

În cadrul Festivalului Internaţional de Teatru Radiofonic “Gran Prix Nova” de la Bucureşti va fi prezentat, la 5 octombrie, pe scena mare a Teatrului de Comede, spectacolul (unică reprezentaţie) “Ce ştie oraşul”, regizat de Mihai Lungeanu pe un scenariu propriu după textul “Ce ştia satul” de Ion Valjan. Este o poducţie realizată de Radio România şi Teatrul de Comedie, prilejuită de festivalul amintit, organizat sub egida unui eveniment: aniversarea a 85-a de la primul semnal emis în eter de Radio România. Spectacolul, gândit ca un eveniment teatral şi muzical, a fost prezentat de curând în Piaţa Festivalului “George Enescu”. În rolurile principale sunt George Mihăiţă şi Virginia Mirea, distribuţia incluzând şi alţi actori ai “Comediei”.
S-a ales textul lui Valjan nu întâmplător. “Ce ştia satul” a fost primul spectacol difuzat de Teatrul Naţional Radiofonic, în 1929, având în distribuţie nume mari ale scenei româneşti de atunci: Maria Filotti şi Romald Bulfinski.

Potrivit unui comunicat de presă, acţiunea spectacolului va fi urmărită în direct şi îndreptată conform canoanelor teatrului radiofonic de autorul scenariului, regizorul Mihai Lungeanu, însoţit de echipa de realizatori ai Teatrului Naţional Radiofonic.

×