x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru “Dumnezeu iubeşte”, în Laboratorul de noapte

“Dumnezeu iubeşte”, în Laboratorul de noapte

de Maria Sârbu    |    05 Feb 2014   •   17:54
“Dumnezeu iubeşte”, în Laboratorul de noapte

Un nou spectacol-laborator a fost creat la Teatrul Bulandra: “Dumnezeu iubeşte” de Zlata Demina, traducerea din limba rusă aparţinând Elvirei Rîmbu. Regia acestei montări, care se înscrie în proiectul “Laboratorul de noapte” (Sala “Liviu Ciulei”), este semnată de Ioana Petre. Premiera are loc la 6 februarie, de la ora 20:00.

Piesa într-un act a tinerei autoare – fostă studentă a cunoscutului actor, regizor şi dramaturg, profesor de dramaturgie la Academia de Teatru din Ekaterinburg, Nikolai Kolyada (cel care a fost în România, la Festivalul Shakespeare, cu “Hamlet”-ul său), are în centru patru personaje, patru femei care se află într-un salon al unei maternităţi. Distribuţia le include pe Ana Ioana Macaria, Ilinca Hărnuţ, Cătălina Bălălău, Oana Popescu. Lor li s-a alăturat şi Filip Panait.

Piesa a fost gândită, după cum spunea Zlata Demina într-un interviu, să conţină multă intimitate, să conţină ceva spiritual, sufletesc, ceva personal, căci atunci când a scris-o ea era influenţată de o “experienţă emoţională”.

×
Subiecte în articol: teatrul bulandra