x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Gabriela Firea, după ce a anunţat deschiderea teatrelor: Cică nu e bine! Între o sală de teatru şi una de păcănele e o diferenţă!

Gabriela Firea, după ce a anunţat deschiderea teatrelor: Cică nu e bine! Între o sală de teatru şi una de păcănele e o diferenţă!

de Magdalena Popa Buluc    |    15 Iun 2020   •   11:53
Gabriela Firea, după ce a anunţat deschiderea teatrelor: Cică nu e bine! Între o sală de teatru şi una de păcănele e o diferenţă!

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, susţine, sâmbătă, după ce Grupul de Comunicare Strategică a atras atenţia că este interzisă organizarea de spectacole în spaţii închise, că la teatru virusul e ”mai cu talent”, deşi în sălile de jocuri care se redeschid de luni ”trece neobservat”.

Gabriela Firea a postat un mesaj pe Facebook, prin care reacţionează la mesajul transmis de Grupul de Comunicare Strategică după ce a anunţat redeschiderea teatrelor.

”Guvern: se deschid sălile de joc, piscinele, sălile de fitness (fără dus), creşele şi grădiniţele private, mai întâi, se permit nunţi/botezuri cu 50 persoane.

Primăria Capitalei: se redeschid teatrele, cu număr redus de spectatori, măşti, distanţă fizică, dezinfectanţi, termometre.

Cică nu e bine”, a scris Firea pe Facebook.

Aceasta afirmă că la teatru ”parcă şi virusul e ...mai cu talent”.

”Într-adevăr, între o sala de teatru şi una de pacanele e o diferenţă! Parcă şi virusul e mai cu...talent! La teatru! La pacanele trece neobservat, drăguţul de el!! Să ne ducem după «fentă»?”, a mai scris Firea.

Aceasta a anunţat, sâmbătă dimineaţă, că din 15 iunie se redeschid teatrele şi instituţiile de cultură din Bucureşti, urmând a fi respectate reguli de distanţare socială.

Grupul de Comunicare Strategică a transmis că organizarea spectacolelor în spaţii închise este momentan interzisă, iar primarul general nu poate emite un act administrativ contrar legilor în vigoare.

”Descurajăm astfel de iniţiative care riscă să pună în pericol viaţa şi sănătatea comunităţilor locale, fiind pasibile de sancţiuni contravenţionale sau penale”, au transmis autorităţile, care fac apel la managerii instituţiilor de cultură să manifeste responsabilitate.

×
Subiecte în articol: gabriela firea