x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru La 23 de ani, Teatrul Masca intră în convenţia “Nuca”

La 23 de ani, Teatrul Masca intră în convenţia “Nuca”

de Maria Sârbu    |    22 Mai 2013   •   16:51
La 23 de ani, Teatrul Masca intră în convenţia “Nuca”

În urmă cu 23 de ani, la 24 mai 1990, apărea oficial în peisajul teatral românesc “Masca”, teatru de gest, pantomimă şi expresie corporală. De la înfiinţare, trupa s-a călit în diverse spaţii de joc din Bucureşti, până s-a aşezat temeinic la “casa” sa, cea din Bulevardul Uverturii, utilată cu toate cele necesare pentru funcţionarea unui teatru modern.
Pentru a marca cei 23 de ani de existenţă, conducerea a hotărât să organizeze în acest week-end (vineri, sâmbătă şi duminică) Zilele Teatrului Masca, cu “o incursiune” în lumea spectacolelor de diverse genuri - teatru non-verbal, statui vivante şi commedia dell'arte -, pe care publicul le poate vedea în sală şi în amfiteatru.

În plus, la iniţiativa directorului Mihai Mălaimare, cel care a înfiinţat şi a animat Teatrul Masca, va fi semnată “o convenţie a profesioniştilor din arta scenei”, denumită “Nuca”, care va reuni teatre, festivaluri, personalităţi ale lumii artistice, din ţară şi străinătate. Aceasta are scopul “de a promova valori reale culturale, de a dezvolta relaţii bilaterale şi de a educa percepţia actului artistic”. Alături de Mihai Mălaimare vor semna protocolul convenţiei Iovan Cirilov, directorul BITEF din Belgrad (Serbia), Orlin Dyacov, directorul Teatrului Dramatic din Ruse (Bulgaria), Pascal Larue, director al Théâtre de l'Enfumeraie (Franţa), Alexander Grecu, preşedintele Uniunii Teatrale din Republica Moldova (UNITEM), Aura Corbeanu,  vicepreşedinte UNITER, Doina Migleczi, directorul Teatrului Municipal „Ariel” din Râmnicu-Vâlcea, Claudiu Pintican, directorul Teatrului Municipal din Baia Mare şi Călin Sabac, preşedintele Asociaţiei VBC.

Mihai Mălaimare spune despre această aniversare că 23 de ani înseamnă pentru trupa Teatrului Masca un moment important de evoluţie şi transformare. “Au fost 23 de ani încărcaţi de emoţii pozitive, de muncă, de performanţă şi de satisfacţii profesionale alături de o echipă talentată.
Mulţumim publicului minunat pe care îl păstrăm în sufletul nostru şi care ne-a stat alături! Aplauzele voastre, zâmbetele şi bucuria cu care ne-aţi primit fiecare spectacol ne fac mândri! Ne înclinăm în faţa voastră şi vă promitem că vom continua să ne spunem povestea, de fiecare dată într-o formă care vă va surprinde!”, menţionează directorul Teatrului Masca.

×
Subiecte în articol: teatrul masca