x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru La “Masca”, produs teatral moldovenesc marca Satiricus

La “Masca”, produs teatral moldovenesc marca Satiricus

de Maria Sârbu    |    20 Noi 2013   •   19:07
La “Masca”, produs teatral moldovenesc marca Satiricus

Ajuns la a IX-a ediţie, Festivalul “Măşti Europene la...Masca”, iniţiat de Mihai Mălaimare, găzduieşte în acest an un invitat special: Teatrul “Satiricus – I.L. Caragiale” din Chişinău. Trupa moldovenească vine la Bucureşti cu trei spectacole, programate în zilele de 23 şi 24 noiembrie: “Cerere în căsătorie”, dupa Cehov, “Made in Moldova”, dupa un text de Constantin Cheianu, si ”Carmen” de Prosper Mérimée. Evenimentul, organizat de Teatrul Masca, are sprijinul Ambasadei Republicii Moldova în Romania.


Mihai Mălaimare, directorul Teatrului Masca, motivează prezenţa la actuala ediţie a trupei din Chişinău: “Fondat în 1990 de Alexandru Grecu, Teatrul «Satiricus - Ion Luca Caragiale» este un teatru modern ce foloseşte un text incitant sintetizat organic cu dansul, cântecul şi expresia corporală. Vă invităm să vizionaţi niste spectacole extraordinare, adevărate demonstraţii cu actori talentaţi, expresivi, de o energie debordantă”.

“Măşti Europene la… Masca” vorbeşte în acest an limba română şi aduce publicului românesc efortul inovator al unuia dintre teatrele importante din Moldova de peste Prut.


Mălaimare afirmă totodată că “Satiricus” este “un teatru înfiinţat cam în aceeaşi perioadă cu al nostru, un teatru care îşi reface construcţia, o trupă care pune un accent cât se poate de serios pe antrenamantul zilnic, în sfârşit, un teatru cu care este foarte posibil să dezvoltăm un proiect pe termen lung. Vor fi trei spectacole, vor fi clipe de întâlnire între cele două companii, vor fi probabil mulţi spectatori şi va mai fi atmosfera specifică acestui festival aflat deja la a IX-a ediţie, unic în felul său, bogat în descoperiri reciproce şi amintiri comune”.

×