x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru La teatru s-a mers şi pe vifor

La teatru s-a mers şi pe vifor

de Maria Sârbu    |    30 Ian 2014   •   18:36
La teatru s-a mers şi pe vifor
Sursa foto: Augustin Bucur

Nimic dramatic, la figurat vorbind, la teatrele bucureştene în zilele de “urgie” albă. Oamenii au venit la spectacole, dacă tot şi-au cumpărat bilete din timp. Desigur, în zilele în care viforul a stăpânit Capitala, lumea nu s-a înghesuit la casa de bilete; şi le procurase deja, căci teatrele afişează programul cu două-trei săptămâni înainte. Biletele au fost cumpărate, în cea mai mare parte, online. Doar grupurile de copii organizate nu au ajuns în această săptămână la Teatrul Ţăndărică şi la Teatrul Creangă, deoarece spectacolele din matinal au fost suspendate.

La “Nottara” lumea a sunat “în neştire”, după cum ne-a spus directoarea Marinela Ţepuş, şi întreba dacă se joacă spectacolul programat. Aici biletele se cumpără la casă, dar pot fi rezervate la telefon. Au fost câteva persoane care au sunat, anunţând că sunt în afara Bucureştiului şi nu pot ajunge. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi la alte instituţii de spectacol, dat fiind că vin la teatrele din Bucureşti şi spectatori din Buzău, Ploieşti, Piteşti. Cele două săli de la “Nottara” au fost “pline”. “Noi ne-am mirat că a venit lumea pe această vreme”, ne-a spus directoarea, care a adăugat că la “Nottara” se ajunge uşor, pentru că e pe Bulevardul Magheru şi “dacă se închide şi Magheru, înseamnă că se închide tot oraşul”.

Şi la Teatrul Naţional “a mers foarte bine”, după cum ne-a asigurat Adriana Popescu, director de comunicare, ea afirmând că biletele au fost vândute cu două săptămâni înainte şi lumea a venit, cu atât mai mult cu cât TNB e în Centru şi s-a circulat bine.

La “Bulandra” a fost sala plină la mijlocul săptămânii: s-a jucat “Crimă şi pedeapsă”. Se vând bine biletele, potrivit directorului executiv Emil Banea, şi pentru sfârşitul de săptămână, iar la “Măscăriciul” (31 ianuarie şi 1 februarie) s-au şi epuizat.

Au fost sălile pline şi la Teatrul Odeon, şi la “Comedie”; se vând bine biletele şi pentru spectacolele programate în acest weekend. Fără probleme s-au desfăşurat spectacolele şi în cartier, la Teatrul Masca, de unde ni s-a spus: “Am fost deszăpeziţi la timp! Nu am avut probleme. La noi există promoţii la bilete online şi se vând bine”.

Teatrul Evreiesc de Stat şi-a suspendat spectacolele temporar, pentru că vântul a rupt acoperişul şi teatrul are nevoie urgent de reparaţii.

Aminteam de teatrele pentru copii. “Ţăndărică” a trebuit să suspende toate spectacole de dimineaţă din timpul acestei săptămâni, dar sâmbătă şi duminică se joacă, aşa cum e programat: şase spectacole în două zile, cu bilete vândute “la liber”, după cum ne-a spus directorul Călin Mocanu, care a fost “şocat” când a văzut că sâmbătă şi duminică, pe 25 şi 26 ianuarie, sala a fost ocupată aproximativ 75%.

La “Creangă” au fost anulate spectacolele de la ora 10:00 din perioada 28-31 ianuarie, în schimb se joacă cele de sâmbătă şi duminică (1 şi 2 februarie), de la ora 11:00, sala Rapsodia. Iată dovada că teatrul e puternic şi atunci când viforul pune stăpânire pe urbe.

×