x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru “Lulu” pleacă la Tokyo

“Lulu” pleacă la Tokyo

de Maria Sârbu    |    25 Feb 2013   •   21:30
“Lulu” pleacă la Tokyo
Sursa foto: SEBASTIAN MARCOVICI

Producţia Teatrului Naţional din Sibiu, “Lulu”, realizată în 2008 de Silviu Purcărete, va fi prezentată în Japonia cinci zile consecutiv: 27 februarie – 3 martie. Actorii români vor juca pe scena Tokyo Metropolitan Theatre, considerat un teatru emblematic pentru populaţia capitalei acestei ţări de pe continentul asiatic.

Invitaţia a venit din partea directorului artistic al instituţiei din Tokyo, dramaturgul Hideki Noda. Într-un comunicat de presă al Naţionalului sibian se arată că Hideki Noda a văzut spectacolul regizat de Silviu Purcărete în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu din 2011, fiind impresionat. Se contează pe un început de colaborare între cele două instituţii teatrale.
Spectacolul “Lulu” (are la bază textul cu acelaşi titlu al dramaturgului german Frank Wedekind) a fost conceput pe scena Teatrului din Sibiu, unde publicul era plasat într-un “amfiteatru”. Apoi s-a jucat în Hala Simerom din Sibiu. Din septembrie 2011, când a avut loc un incendiu în această hală, “Lulu” nu a mai avut reprezentaţii publice.

Pentru turneul la Tokyo, scenografa Lia Manţoc “a fost invitată din nou la Sibiu pentru a reface în totalitate costumele la spectacol, iar decorul a fost reconstruit, direct la Tokyo Metropolitan Theatre, de o echipă formată din tehnicieni japonezi, sub îndrumarea lui Helmut Stürmer”, informează Naţionalul sibian. Spectacolul va fi reluat în acest an la Sibiu, unde a şi început reamenajarea decorului în Hala Balanţa, în spaţiul în care se joacă acum “Faust”.

Tokyo Metropolitan Theatre a fost deschis, potrivit site-ului său, în 1990, în scopul promovării artelor spectacolului, al prezentării unor programe importante şi interesante pentru cetăţenii oraşului. În toamna anului trecut s-au încheiat renovările clădirii teatrului, care au durat aproape un an şi jumătate, astfel instituţia având, acum, posibilităţi mult mai mari de a produce spectacole şi de a găzdui montări din întreaga lume, fie de teatru, fie de operă sau de dans.
Turneul în Japonia cu “Lulu” este organizat de Tokyo Metropolitan Art Space, cu sprijinul Institutului Cultural Român.


×