duminică 31.12 - 19:00
Sala 2, Parcul Civic, str. Carol Telbisz nr. 2
POVESTEA ACELOR OAMENI CARE ÎNTR-O SEARĂ S-AU ADUNAT ÎN JURUL UNEI MESE este un spectacol relevant pentru teatrul românesc, statut confirmat de Premiul UNITER pentru cel mai bun actor într-un rol secundar acordat lui Ion Rizea pentru rolul „Bunica” din acest spectacol.
Un tată, o mamă, o fiică și o bunică, împreună cu mătușa și viitorul ei soț, se reîntâlnesc cu ocazia întoarcerii fiului risipitor. Revenirea – ca element declanșator – oferă cadrul perfect pentru destăinuiri, demascări și construcție dramatică, oferind spectatorilor posibilitatea să „vadă” direct în viscerele unei familii în care este posibil să descopere tensiuni, tăceri sau situații pe care le recunosc sau care le sunt familiare. Lucruri despre care tac, deși ar trebui să vorbească. Lucruri despre care se ceartă, în loc să le discute. Lucruri cărora le permit să îi îmbolnăvească, în loc să se vindece de ele. Într-o lume polarizată în care limita dintre dialog și conflict se subțiază tot mai mult, spectacolul Povestea acelor oameni care într-o seară s-au adunat în jurul unei mese își propune să catalizeze valențele benefice ale comunicării, demonstrând că, la fel ca în viață, nimic nu e axiomatic, există dreptate pentru toată lumea, este loc de conflict, dar și de iubire, de frustrare, dar și de contemplare. De tristețe, dar și de mult râs. Uneori chiar în hohote.
Distribuția: Claudia Ieremia (Mama), Romeo Ioan (Tatăl), Ion Rizea (Bunica), Andrei Chifu (Fiul), Flavia Giurgiu (fiica), Alina Ilea (Mătușa), Matei Chioariu (Unchiul, Predicatorul)
Scenografia: Tudor Prodan
Sound design: Sebastian Hamburger
Regia artistică: Radu Iacoban
Regizor tehnic: Judit Reinhardt
Lumini: Gerhardt Crăciun
Video: Eugen Obrad
Sunet: Peter Szabo
Costume: Felicia Puiu
Recuzită: Alin Tofan
Machiaj: Andra Diac
Coafură: Lucian Mătieș
Tehnic de scenă: Ioan Bârzovan, Nicolae Lăcătaș, Marcel Iovin, Vlad Guțu, Dorel Găletan, Luigi Tirabassi, Aleksei Volkov
Biblioteca virtuală
Teatrul Național din Timișoara deschide platforma online CLOUD – BIBLIOTECA VIRTUALĂ, dedicată dramaturgiei contemporane românești și noilor traduceri din literatura dramatică a lumii.