x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru POVESTEA ACELOR OAMENI CARE ÎNTR-O SEARĂ S-AU ADUNAT ÎN JURUL UNEI MESE la Teatrul Național Mihai Eminescu Timișoara

POVESTEA ACELOR OAMENI CARE ÎNTR-O SEARĂ S-AU ADUNAT ÎN JURUL UNEI MESE la Teatrul Național Mihai Eminescu Timișoara

de Magdalena Popa Buluc    |    30 Dec 2023   •   21:00
POVESTEA ACELOR OAMENI CARE ÎNTR-O SEARĂ S-AU ADUNAT ÎN JURUL UNEI MESE la Teatrul Național Mihai Eminescu Timișoara

POVESTEA ACELOR OAMENI CARE ÎNTR-O SEARĂ S-AU ADUNAT ÎN JURUL UNEI MESE la Teatrul Național Mihai Eminescu Timișoara

duminică 31.12 - 19:00

Sala 2, Parcul Civic, str. Carol Telbisz nr. 2

 

POVESTEA ACELOR OAMENI CARE ÎNTR-O SEARĂ S-AU ADUNAT ÎN JURUL UNEI MESE este un spectacol relevant pentru teatrul românesc, statut confirmat de Premiul UNITER pentru cel mai bun actor într-un rol secundar acordat lui Ion Rizea pentru rolul „Bunica” din acest spectacol.

Un tată, o mamă, o fiică și o bunică, împreună cu mătușa și viitorul ei soț, se reîntâlnesc cu ocazia întoarcerii fiului risipitor. Revenirea – ca element declanșator – oferă cadrul perfect pentru destăinuiri, demascări și construcție dramatică, oferind spectatorilor posibilitatea să „vadă” direct în viscerele unei familii în care este posibil să descopere tensiuni, tăceri sau situații pe care le recunosc sau care le sunt familiare. Lucruri despre care tac, deși ar trebui să vorbească. Lucruri despre care se ceartă, în loc să le discute. Lucruri cărora le permit să îi îmbolnăvească, în loc să se vindece de ele. Într-o lume polarizată în care limita dintre dialog și conflict se subțiază tot mai mult, spectacolul Povestea acelor oameni care într-o seară s-au adunat în jurul unei mese își propune să catalizeze valențele benefice ale comunicării, demonstrând că, la fel ca în viață, nimic nu e axiomatic, există dreptate pentru toată lumea, este loc de conflict, dar și de iubire, de frustrare, dar și de contemplare. De tristețe, dar și de mult râs. Uneori chiar în hohote.

 

Distribuția: Claudia Ieremia (Mama), Romeo Ioan (Tatăl), Ion Rizea (Bunica), Andrei Chifu (Fiul), Flavia Giurgiu (fiica), Alina Ilea (Mătușa), Matei Chioariu (Unchiul, Predicatorul)

Scenografia: Tudor Prodan

Sound design: Sebastian Hamburger

Regia artistică: Radu Iacoban

 

Regizor tehnic: Judit Reinhardt

Lumini: Gerhardt Crăciun

Video: Eugen Obrad

Sunet: Peter Szabo

Costume: Felicia Puiu

Recuzită: Alin Tofan

Machiaj: Andra Diac

Coafură: Lucian Mătieș

Tehnic de scenă: Ioan Bârzovan, Nicolae Lăcătaș, Marcel Iovin, Vlad Guțu, Dorel Găletan, Luigi Tirabassi, Aleksei Volkov

 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Biblioteca virtuală

Teatrul Național din Timișoara deschide platforma online CLOUD – BIBLIOTECA VIRTUALĂ, dedicată dramaturgiei contemporane românești și noilor traduceri din literatura dramatică a lumii.

 

×