x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Scufiţa, de la Avignon la Iaşi

Scufiţa, de la Avignon la Iaşi

de Maria Sârbu    |    04 Oct 2011   •   21:00
Scufiţa, de la Avignon la Iaşi

O exclusivitate natio­na­la in deschiderea de maine a celei de-a IV-a editii a Festivalului Inter­national de Teatru pentru Copii si Tineret de la Iasi (FITCT): "Scu­fita Rosie", o creatie semnata de apreciatul om de teatru din Franta Joël Pommerat.

E o productie a Companiei "Louis Brouillard" din Paris, care a deschis cu cativa ani in urma cea de-a 60-a editie a Festivalului de la Avignon, organizatorii evenimentului de la Iasi – Teatrul Luceafarul – reusind sa o aduca acum publicului iesean. Spectacolul se va juca maine de doua ori, la Sala Mare a Teatrului Luceafarul (11:00 si 18:00). In cele sapte zile de festival, publicul, foarte fidel, de altfel, evenimentului, va putea vedea si montari din Olanda, Polonia, Germania, Marea Britanie, Cehia, Italia, Austria si bineinteles din Romania.

Printre "exclusivitatile" aduse, directorul artistic al FITCT, Oltita Cantec, enumera, alaturi de "Scufita Rosie", filmul documentar "Teatrul lui Svoboda", despre marele scenograf Josef Svoboda, a carui premiera a avut loc in aprilie, la Praga. O noutate este si spectacolul "Bruno Schulz, istoria imaginatiei pacatoase" (Teatrul "Pinokio" din Lodz, Polonia).

Teatrul-gazda prezinta in festival doua premiere: "Dumbrava minunata", dupa Mihail Sadoveanu, regia Ion Ciubotaru, si "3 povesti cu zmei", dupa cartea "Enciclopedia zmeilor" a lui Mircea Cartarescu, regia Alice Barb, scenografia Adriana Grand. Editia din acest an a fost conceputa cu genericul "Mari creatori", pe afis fiind nume cu adevarat mari.

×