x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Teatrul românesc cucereşte Georgia

Teatrul românesc cucereşte Georgia

de Maria Sârbu    |    22 Sep 2013   •   21:50
Teatrul românesc cucereşte Georgia
Sursa foto: SEBASTIAN MARCOVICI

Trei spectacole din România au fost selecţionate la ediţia 2013 a Festivalului Internaţional de Teatru din Tbilisi (Georgia), desfăşurată între 19 septembrie – 8 octombrie. Este vorba de “derdiedans”, creaţie realizată după un concept de Florin Fieroiu, la Teatrul German din Timişoara (reprezentaţie programată în festival la 22 septembrie), “Aşteptându-l pe Godot” de Samuel Beckett (24 septembrie) şi “Călătoriile lui Gulliver” după Jonathan Swift (26 septembrie), ambele spectacole regizate de Silviu Purcărete la Teatrul Naţional din Sibiu. La acest festival important din Caucaz participă teatre cu renume din mai multe ţări, printre care Canada, Finlanda, Anglia, Rusia, Israel.
Evenimentul aduce publicului un program provocator, menit să genereze schimburi culturale între Georgia, zona Caucaz şi celelalte părţi ale lumii. Programul festivalului este structurat în câteva secţiuni: internaţional; sezonul georgian; ateliere, seminarii, expoziţii.
De notat că directorul Naţionalului sibian, Constantin Chiriac, va conduce un workshop despre management cultural, la Teatrul Tineretului din Tbilisi. Criticii şi publicul din festival vor avea ocazia să-l asculte pe Silviu Purcărete, ca invitat special, la o “masă rotundă”, la care vor participa tineri regizori (27 septembrie).
Constantin Chiriac spune că vor fi şi întâlniri cu reprezentanţi ai conducerii unora dintre cele mai importante universităţi din Tbilisi: “Stabilim o punte între Caucaz şi Sibiu, pentru că avem acolo un regizor important, Levan Tsuladze, cu care ne dorim să lucrăm. Se vor auzi foarte multe lucruri în viitor despre această întâlnire”.

×