x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Teatrul « Stela Popescu » revine din 14 mai în faţa publicului cu Ceapa şi Femeia, eterna poveste

Teatrul « Stela Popescu » revine din 14 mai în faţa publicului cu Ceapa şi Femeia, eterna poveste

de Magdalena Popa Buluc    |    10 Mai 2021   •   14:46
Teatrul « Stela Popescu » revine din 14 mai în faţa publicului cu Ceapa şi Femeia, eterna poveste
Sursa foto: Virgil Oprina

Teatrul „Stela Popescu” revine în faţa publicului său începând din 14 mai. Reîntâlnirea atmosferei ce se creează la contactul direct cu publicul este aşteptată cu nerăbdare atât de actori, cât şi de spectatori.

            Titlurile care deschid seria, programate la Sala mică a Palatului copiilor sunt Ceapa de Aldo Nicolaj, în regia lui Dan Tudor (14 mai, ora 19) şi Femeia, eterna poveste, o poveste interbelică în regia lui Attila Vizauer (21 şi 28 mai, ora 19).

            Cei trei creatori ai spectacolului Ceapa de Aldo Nicolaj – regizorul Dan Tudor, scenografa Corina Grămoşteanu şi muzicianul Vlaicu Golcea – propun o comedie cu note grave, avându-i în distribuţie pe Adrian Păduraru (Piero della Pineda), Alexandra Velniciuc (Giulia), Sorin Aurel Sandu (Oreste), Silvia Stanciu (Bianca), Cătălin Frăsinescu (Mimo Rassi), Ana Maria Ivan (Lucia), Andreea Şovan (Liza), Cristian Neacșu (Nando).             În Ceapa se spune povestea lui Piero, un prosper impresar, care se hotărăște, cu o luciditate rece, să pună capăt vieții sale aparent fericite chiar în momentul ei de apogeu. El se "dezbracă" în fața publicului de rolurile pe care le joacă în propria-i viață, exact așa cum s-ar desface foile unei... cepe. Într-un parcurs teatral presărat cu mult umor, autoironie, dar și cu reflecție amară, soția, amanta, prietenul cel mai bun, secretara, ba chiar și cei doi copii își redefinesc raporturile cu Piero, spre surprinderea acestuia.

            Spectacolul  „Femeia, eterna poveste”, o poveste interbelică în regia lui Attila Vizauer, pe un scenariu de Ema Stere, scenografia Anca Albani, coregrafia Ioana Macarie îi are în distribuţie pe actorii Ana Maria Ivan, Cristian Neacşu, Sorin Aurel Sandu, Viorel Păunescu, soliști vocali Crina Matei şi Daniel Filipescu, instrumentişti Gabriel Stănescu – vioară, Ionuț Preda – acordeon, Alexandru Burcă – pian, Raul Kusak aranjament muzical. Dansează Silvia Mauriţiu, Cristina Marin Neagu, Ioana Petric, Alexandra Dogaru, Andrei Dogaru, Cosmin Vasile. Acţiunea se petrece pe terasa localului bucureștean „Leul și cârnatul”, într-o seară de vară, prin 1937 sau 1938. Protagoniștii sunt Maria, proaspăt angajată la bucătărie și chelnerul Pavel. Povestea alternează cu momente muzicale celebre ale vremii, pe care le veţi recunoaşte cu siguranţă. O seară de desfătări muzicale și dueluri spirituale se transformă încet în seara plină de suspansul dezlegării unei intrigi polițiste, spre a sfârși într-o farsă ce lasă totuși o umbră de îndoială. La final, spectatorul va rămâne cu curiozitatea de a răsfoi istoriile Bucureștiului, de a regăsi imaginile sale în nuanțe de sepia și oamenii săi cu poveștile lor pasionale.

            Teatrul Stela Popescu este astăzi un spațiu deschis tuturor posibilităților de expresie teatrală. Producțiile noastre aduc pe scenă atât artiști consacrați, cât și creatori tineri, la început de carieră, iar textele alese pentru a fi puse în scenă - aparţinând dramaturgiei clasice, moderne şi contemporane - îi provoacă atât pe iubitorii de teatru, cât și pe împătimiții spectacolelor de dans și muzicale să fie martorii unor reprezentaţii cu suflu nou.

×