x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Galațiul a fost inclus în rețeaua globală UNESCO a „Orașelor care învață”

Galațiul a fost inclus în rețeaua globală UNESCO a „Orașelor care învață”

de Redacția Jurnalul    |    15 Feb 2024   •   20:30
Galațiul a fost inclus în rețeaua globală UNESCO a „Orașelor care învață”
Sursa foto: facebook

 Municipiul Galați a fost inclus în rețeaua globală UNESCO a „Orașelor care învață”, din care fac parte 356 de orașe din întreaga lume, între care se numără Liège (Belgia), Lille (Franța), Bratislava (Slovacia) sau Manchester (Anglia), se arată într-un comunicat al primăriei gălățene.

„Orașul nostru a evoluat mult în acești ani, iar includerea în rețeaua UNESCO este în același timp o mândrie și o recunoaștere a eforturilor fiecăruia dintre noi”, a declarat primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu.

Rețeaua globală UNESCO a „Orașelor care învață” (UNESCO Global Network of Learning Cities - GNLC) este una care cuprinde orașe ce promovează continuu învățarea în comunitate. Noile orașe sunt adăugate rețelei la recomandarea unui juriu de experți în domeniu.

„Municipiul Galați va promova în continuare parteneriate cu organizații ale societății civile, companii, instituții culturale și lideri din comunitate pentru a crea oportunități de învățare, pentru a împărtăși resurse și a promova participarea activă”, se mai arată în comunicat.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: unesco retea orase