I-am ascutat înmărmurită povestea şi am descoperit întâmplări mult mai cutremurătoare decât pe orice peliculă cinematografică. Povestitorul cu har este chiar eroul principal: Alexandru Jula. N-aţi fi bănuit, poate! Nici eu n-am bănuit că viaţa lui Alexandru Jula ascunde poveşti tăinuite.
Astăzi artistul priveşte spre trecut cu detaşare. I s-a spus, pe bună dreptate, "Legenda vie a muzicii uşoare româneşti". De la Şimleu Silvaniei a primit diplomă de excelenţă pentru o viaţă dedicată muzicii uşoare româneşti "asemenea matelotului care-şi confundă existenţa cu cea a mării".
Acesta este Alexandru Jula. Un artist care şi-a pus viaţa în slujba muzicii uşoare. A imprimat peste 300 de piese. Nu le mai ştie exact numărul. A cântat şi continuă să cânte pentru toate generaţiile. Pe copii i-a invitat să cânte cu... bunicul. Pe părinţi i-a încântat cu "Soţia prietenului meu", precum şi cu alte melodii de succes. A pus suflet în fiecare piesă şi nu l-a interesat vreodată dacă pierde sau câştigă.
Continuă să cânte şi după operaţia de cord din 1997. A rămas "ancorat" "pe vasul vieţii, căpitan", învăluit într-o mantie a iubirii timpurii şi în acelaşi timp târzii dar veşnic tinere: muzica.
Citește pe Antena3.ro