De la Dem Rădulescu au învăţat studenţii săi respectul pentru meseria de actor.
Pentru foştii studenţi, Dem Rădulescu rămâne dascălul fără egal. "Am intrat la clasa domnului profesor în 1985 şi am crescut în clasa dumnealui. Nu pot spune că ne-a «învăţat» actorie, pentru că obişnuia să spună că «eu nu învăţ privighetoarea să cânte...».Ne-a învăţat respectul faţă de meserie şi faţă de «istoria teatrului românesc». Ne spunea că «teatrul nu s-a născut cu voi... voi nu aţi fi existat fără un Vraca, fără Aura Buzescu, fără Calboreanu, fără A. Storin...».
Şi de aceea, prima temă pe care ne-a dat-o la actorie (pe 16.09.1985) a fost să scriem câteva pagini despre un mare actor... Eu am scris despre doamna Bulandra...", povesteşte Anca Sigartău.
UNIC ŞI PERFECT. Asistenta lor din anul I a fost doamna Adriana Popovici. "Cred că distinsa profesoară l-a surprins excepţional: «Priviţi-l dincolo de aparenţă. Mecanismul de actorie este unic şi perfect». Nu este un secret că maestrul Liviu Ciulei l-a denumit «Dem Rădulescu - INSTITUŢIA DE COMEDIE» - nu era un actor, ci o instituţie!", declară Anca.
De asemenea, actriţa susţine că a făcut actorie cu zâmbetul pe buze. Cu multă plăcere, cu bucurie. "Acestea sunt cu adevărat lucrurile importante dobândite: «Să te bucuri pe scenă şi să miroşi frumos». Avea un cult pentru monologul lui Astrov din «Unchiul Vanea» de Cehov: «La om totul trebuie să fie frumos. Şi faţa, şi îmbrăcămintea, dar şi gândurile»."
SECRETUL LUI DEM. Primul lucru pe care l-a notat Anca Sigartău în caietul de actorie a fost: "Lenea şi succesul pot distruge un actor". Şi tot cu litere de tipar era notat: "Teatrul e religia viitorului". "Sunt mândră că l-am avut profesor şi mă doare că nu a fost apreciat în timpul vieţii aşa cum ar fi meritat... Au fost mulţi care l-au catalogat drept «şuşanist». A iubit comedia şi a preţuit-o! Un artist şi un pedagog profund, de o inteligenţă sclipitoare, ce ne invită şi acum să ne bucurăm şi să ne «miram»."
Anca Sigartău deţine "marele secret" al lui Dem Rădulescu: "Îmi spunea: «N-am vrut să joc teatru... Îmi face plăcere, dar nu m-am cramponat!»... Totul e o chestiune de inteligenţă şi conştiinţă profesională! Totul descoperim în fiecare clipă a vieţii noastre, şi închei citându-l: «În lumea asta nu ştii şi nu stăpâneşti nimic. Te naşti fără nimic, doar cu foaia invizibilă de deces în mână...»."