x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie George Nicolescu Întoarce vorba ca la... Ploieşti

Întoarce vorba ca la... Ploieşti

de Dana Cobuz    |    11 Ian 2010   •   00:00
Întoarce vorba ca la... Ploieşti
Sursa foto: Lucian Alecu/JURNALUL NAŢIONAL

Trebuia să ştii cum să ţii umbrela ca să nu te plouă. Aceasta a fost filosofia realizatorului tv Eugen Dumitru în privinţa filmărilor cu George Nicolescu. Realizatorul tv Eugen Dumitru îşi începe confesiunea: "Suntem prieteni vechi, eu sunt unul dintre susţinătorii lui încă din Epoca de Aur, când oamenii cu handicap nu trebuia să fie văzuţi la televizor, iar eu, asumându-mi toate riscurile, îl împingeam în faţa camerelor.



Nu că aş fi păţit ceva vreodată pentru încăpăţânarea mea de a-l promova pe George... doar că trebuia să ştii cum să ţii umbrela ca să nu te plouă".

"CÂNTAREA ROMÂNIEI"
Prieteni vechi... însemnând de prin anii '80, când cei doi au şi început colaborarea în plan muzical, cu textul "Fluture de rouă", semnat de Eugen Dumitru şi interpretat de George Nicolescu.

Prima întâlnire? "George era în Cenaclul Flacăra al lui Păunescu, pe vremea aceea Păunescu făcea şi el «Cântarea României» şi tot pe vremea aceea şi eu, precum toţi colegii mei din Televiziune, realizam din când în când ediţii de «Cântarea României». S-a nimerit să ajung aşa la Buzău şi să-l ascult pe George Nicolescu, a cărui voce mi-a plăcut din prima clipă. Un alt aspect care mi-a plăcut la el încă de atunci a fost că întotdeauna cântă live, nu păcăleşte cu play-back-uri. Este un artist care care ştie ce are de făcut şi cum să câştige publicul", spune realizatorul tv.

BINELE FAMILIEI
Eugen Dumitru îl preţuieşte pe George "pentru sufletul lui bun şi pentru că este un cantautor de mare valoare. Mi-e prieten de peste 40 de ani. Această prietenie s-a consolidat atât pe colaborarea profesională, cât şi pe respectul pentru un om care ştie să aibă coloana dreaptă în ciuda acestui dezavantaj fizic pe care-l are. Întotdeauna am apreciat la el că muzica şi apariţiile în public nu au reprezentat un motiv de a da din coate. Nu trage de haine producătorii doar pentru a ajunge la televizor sau la radio. A pus însă pe primul loc binele familiei, al copiilor. E un lord!".

George este un maestru al calamburului, crede Eugen: "Îţi întoarce vorba şi-i dă alt sens. Este priceput la asta. Îmi aduc aminte de o recentă apariţie a lui George la o emisiune a Antenei 1, în care a fost condus în platou de două domnişoare blonde. L-am întrebat «Ce faci, măi, tu mergi la braţ cu blondele?» «Ce să fac, Eugene, dacă mi-au băgat recuzită? Noroc că nu le-am văzut!». Iată ce frumos ştie George să întoarcă vorbele!".

×
Subiecte în articol: george nicolescu