x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Glas din rai

de Silvana Chiujdea    |    19 Mai 2008   •   00:00

Simona Patrau­lea, realizatoare cu state vechi în TVR, are o par­te “de vină” pentru ­lan­sarea Mariei Dragomiriu.

Simona Patrau­lea, realizatoare cu state vechi în TVR, are o par­te “de vină” pentru ­lan­sarea Mariei Dragomiriu.

 
De-a lungul timpului, Simona Patraulea a desco­pe­rit şi a lan­sat multe voci îndrăgite atît din muzica populară, cît şi din muzica uşoară româ­neas­că.

“La «Floarea din Gră­dină» noi procedam aşa: făceam nişte preselecţii, prin diverse judeţe şi acolo, la Vîlcea, am găsit-o. Au fost trei concurenţi din Vîlcea, Miuţă Dumitru, Ion Lupu şi Maria Dragomiroiu. Cu tim­pul, Miuţă a mai cîntat el ce-a mai cîntat, Lupu nu prea s-a ţinut, dar Maria a con­tinuat să cînte”, poves­teşte cu afecţiune Simona Pa­traulea. De anul 1977, cînd Maria a luat Trofeul “Floa­rea din Gră­dină”, Simona Pa­traulea îşi amin­teşte de parcă ar fi fost ieri: “Fiul Ma­riei era mic, ve­nise ma­ma ei cu el în braţe, şi co­pilul a început să plîngă. Ca să nu se audă, erau mi­cro­foane pentru că se transmi­tea în direct, am coborît din car, l-am luat în braţe şi l-am dus în curte, unde l-am plimbat pînă s-a terminat emi­siunea.”


FLORICIC
Ă. Cu gri­ja unui părinte care vrea să-şi vadă toţi copiii reali­zaţi, Simona Patraulea s-a îngrijit ca tinerii taletaţi cărora le-a ghidat paşii, să nu se piardă. S-a ocupat de ei de la A la Z.

“E una din pri­mele flo­ri­cele ale mele. Apoi au preluat-o Florentina Satmari şi Tudor Vornicu punîndu-i talentul în valoare în emi­siuni de divertisment. Trebuia să mă ocup şi de alte gene­raţii, de aceea am predat-o în grija altor colege. N-ai cum să lansezi un om dacă nu este vizibil. Îi dai “Floa­rea” şi ce face, o şterge de praf aca­să? Trebuia să existe continuitate, dacă nu le vedea pu­blicul la “Floarea din Gră­di­nă”, le vedea la ro­manţe sau în recital, ori la “Album Du­minical” sau prin alte emisiuni de varie­tăţi. A fost fată deşteaptă, pentru că a ştiut ce să alea­gă. De sfătuit i-am sfătuit noi pe toţi, dar mulţi as­cultă, pu­ţini pricep. Cînd mă uit la emisiuni şi văd cîte un copil din acesta care s-a realizat, îmi creşte ini­ma”, spune Si­mona Pa­tra­ulea, cu glasul de­bordînd de entu­ziasmul tinereţii nesecate.

×