x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Maria Dragomiroiu În sînul familiei

În sînul familiei

de Luminita Ciobanu    |    19 Mai 2008   •   00:00

Ileana şi Mircea, fiica şi fiul Mariei Dra­gomiroiu, au apre­ciat dintotdeauna tenacitatea fiin­ţei care le-a dat via­ţă.

Sînt alături de mama lor, trup şi suflet. Copiii au preluat modelul său de dăruire.

 

Ileana şi Mircea, fiica şi fiul Mariei Dra­gomiroiu, au apre­ciat dintotdeauna tenacitatea fiin­ţei care le-a dat via­ţă. “Mama este o persoană ca­re întotdeauna a luptat şi lup­tă pentru mine şi sora mea. De mic, mama m-a învăţat să răsplătesc oamenii cu bu­nă­ta­te şi să nu mint. Sînt atîtea sărbători şi eve­nimente din viaţa mea pe ca­re mi-aş fi do­rit să le petrecem împreună, dar nu s-a pu­tut. Cu toate aces­tea, mama a ştiut şi ştie întotdeauna să fa­că în aşa fel încît noi, copiii, să nu-i simţim lipsa aşa de tare”, îşi amin­teşte Mircea cu nostal­gie, completat de sora sa, Ilea­na: “Pot să spun că în anumi­te mo­mente am fi vrut să fie lîngă noi, să fie doar mama şi să nu mai fie artistă. Una pes­te alta, o întelegem, o sus­ţi­nem şi o iubim pentru că ace­laşi lucru face şi ea pentru noi”.


FORŢ
Ă. “Cînd sîntem departe unul de altul vorbim la telefon destul de des. Îmi aduc aminte, cînd eram copil, că avea multe turnee şi, in­di­fe­r­ent la ce oră ajungea acasă, se trezea o dată cu mine, di­mi­neaţa, şi mă controla la teme să fie sigură că am învăţat, cu toate că abia se mai ţinea pe picioare de oboseală. Acum îmi dau seama că mamei i-a fost tare greu (pentru o pe­ri­oa­dă cît a fost singură) să ne creas­că şi să ne fie şi mamă şi tată. Dar tot timpul a ştiut ce să facă pentru noi ca să nu ne lipsească nimic. Sînt ­fericit că, după o perioadă mai grea din viaţa ei, a avut norocul să-l întîlnească pe Bebe, omul po­trivit pentru ea ca soţ şi ta­tă pentru mine şi sora mea”, mai spune Mircea, fiul in­terpretei.


ENERGIE.
“Mama este o persoană corectă, are un su­flet foarte mare ajutîndu-şi familia tot timpul, cu multă bucurie. Este ambiţioasă, cu foarte multă forţă. Este un om extrem de activ, de multe ori ne oboseşte energia ei”, spune Ileana, zîmbind.

 

Primii critici

“Pe mama o apreciez şi o respect foarte mult pentru că face meseria cu pasiune, cre­dinţă şi dăruire, în condiţiile în care şi-a păs­trat verticalitatea. Cred că felul ei de a fi a in­flu­enţat mult conturarea persona­li­tăţii mele. Este bună, caldă, înţelegătoare… Ne-a dat des­tulă libertate pe perioada adolescenţei, ceea ce nu era un lucru tocmai des întîlnit la mo­mentul respectiv. Din anumite puncte de ve­dere pentru mine reprezintă un adevărat mo­del. Asta nu ne-a împiedicat pe mine şi pe fra­tele meu să fim unii dintre cei mai duri cri­tici ai mamei noastre în calitatea ei de artist. După fiecare înregistrare în studio, venea aca­să cu materialul pe care îl imprimase şi îl as­cultam împreună. Evident, pe ­­marginea imprimării respective, noi, copiii, făceam fă­ră reţineri tot felul de comentarii... De multe ori se în­tîmpla să nu-i fie pe plac co­men­tariile noastre. Pe moment se supăra pu­ţin, dar, ul­terior, după cîteva zile, se în­tîmpla să re­facă pasajele respective ale cîntecelor”, spune Ileana, în timp ce Mircea subliniază faptul că mama lor este o perfecţionistă.

×
Subiecte în articol: mama