Doi mari artişti indrăgostiţi de muzică: Ovidiu Lipan Ţăndărică şi Marius Mihalache. Ei ne oferă, de fiecare dată, un spectacol unic.
Bateria şi ţambalul sunt două instrumente-cheie in orice orchestră sau taraf. Dacă la această "reţetă" se adaugă sarea şi piperul, prin magia pe care o creează doi muzicieni remarcabili, aflaţi pe aceeaşi scenă, publicul, pur şi simplu, e vrăjit de spectacolul sunetului. Ideea lui Ovidiu Lipan Ţăndărică de a crea un "duel" intre ţambal şi tobe s-a concretizat intr-un disc - "Performance - live in Germany" - şi a creat o bună prietenie. "Intălnirea noastră a fost şi dorinţa mea, presupun şi a lui Marius, de a ne cunoaşte şi de a realiza un proiect impreună, intălnire facilitată de Dumitru Moroşanu şi de impresarul lui Marius. Ne-am intălnit, am stat de vorbă, eu il mai văzusem, ii cunoşteam stilul, şi am dorit tare mult să facem un proiect special, unde să lăsăm instrumentele să-şi spună cuvăntul. La inceput, ideea a fost să creăm un duel intre tobe şi ţambal, două instrumente de percuţie. Am repetat de căteva ori, dar n-a mai fost vorba despre proiectul a doi instrumentişti, Ovidiu Lipan Ţăndărică şi Marius Mihalache, pentru că instrumentele noastre practic s-au contopit, Marius avănd o tehnică improvizatorie extraordinară. Am inceput să căntăm şi ne-am dat seama că putem să realizăm un concert fără repetiţie. A fost ceva care a depăşit orice vis. Mai făceam pe vremuri improvizaţii cu orgă şi tobe. Dar, in ce priveşte colaborarea cu Marius, datorită sensibilităţii pe care o are pentru instrument, am reuşit să atingem nişte momente de performanţă unice", işi aminteşte Ovidiu Lipan Ţăndărică despre inceputurile colaborării cu Marius Mihalache.
SUCCES. Cei doi instrumentişti au avut parte de numeroase spectacole speciale, show-uri de televiziune in care au concertat, deşi publicul nu era pregătit să intămpine o asemenea intervenţie. "Un spectacol susţinut in Las Vegas a fost de mare show, in cadrul turneului din America şi Canada pe care l-am avut impreună cu Teodora Enache, cu mai mulţi instrumentişti. Ţin minte că in spectacolele pe care le-am susţinut eu şi Marius aveam un show al nostru, de mare virtuozitate. Imi amintesc cum reuşeam să ridicăm sălile in picioare şi aveam o satisfacţie nebună. Eu sunt şi prieten foarte bun cu Marius şi ne completăm reciproc. Practic, pe scenă era un singur instrument, care prezenta de fiecare dată altceva in interpretarea muzicală. Noi aveam nişte schiţe clare, dar aveam un spectru foarte mare improvizatoriu. Cu unisoane şi momente cu măsuri mixte... Fiecare spectacol era unic, de creaţie, in cele 20 de minute in care aveam acest show al nostru", işi aminteşte Ovidiu Lipan Ţăndărică zămbind. "Noi ne intălnim din cănd in cănd şi expunem un program muzical mai rar intălnit. Dar spectacolele din America mi-au rămas intipărite, mai ales că am avut un public care nici instrumentul nu-l prea cunoştea, ţambalul. In plus, este vorba şi despre modul lui Marius de a cănta... Avea piese clasice, apoi trecea la un jazz-rock... mai multe stiluri muzicale, in mare forţă... Spectacolul este ceea ce te pasionează. El nu căntă numai la ţambal, pentru că sunt foarte mulţi ţambalişti. Dar tocmai asta este: Marius ii depăşeşte, prin forma lui de a improviza, prin stilul lui de a cănta şi de a găndi muzical. Am realizat un album impreună, care este o transmisie, un fluid care te reincarcă", ne povesteşte Ovidiu Lipan Ţăndărică.
"Am inceput să căntăm şi ne-am dat seama că putem să realizăm un concert fără repetiţie. A fost ceva care a depăşit orice vis. Datorită sensibilităţii pe care o are Marius pentru instrument am reuşit să atingem momente de performanţă unice"
Ovidiu Lipan Ţăndărică