x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Mirabela Doamnele

Doamnele

12 Noi 2007   •   00:00

Trei doamne ale muzicii şi toate trei işi serbează ziua de naştere la aceeaşi dată: Margareta, Angela şi Mirabela.

Trei doamne ale muzicii şi toate trei işi serbează ziua de naştere la aceeaşi dată: Margareta, Angela şi Mirabela.

Cănd este vorba despre Mirabela Dauer, Angela Similea şi Margareta Păslaru le zămbesc anilor in care au avut ocazia să ii petreacă impreună pe scenă. Trecerea timpului a cimentat respectul reciproc. Publicul a numit-o, pe bună dreptate, pe Mirabela unul din ingerii muzicii romăneşti, iar divele aprobă cu bucurie şi fără ezitări această titulatură.

Admiratie. Margareta Păslaru işi aminteşte: "In dimineaţa aceea se repetau primele audiţii ale Festivalului de muzică uşoară de la Mamaia. Intrebănd a cui este vocea puternică ce rezona in amfiteatru, mi se arătă pe scenă o tănără cu plete negre. Nu ne venea a crede că din trupul adolescentin se revărsa acel volum impresionant. Cu un timbru interesant. Mirabela Dauer - căci despre ea este vorba - a continuat să ne bucure cu fiecare şlagăr lansat. Vedetă incontestabilă, cu personalitate, aclamată de fanii ei credincioşi, Mirabela ne-a făcut măndri de premiile obţinute la festivaluri internaţionale, demonstrănd - a căta oară - că succesul real se clădeşte in ani, piesă cu piesă, disc după disc. Mulţumindu-i pentru aprecierile exprimate şi in emisiunea «Marius Tucă Show», o asigur că nu voi uita promisiunea făcută... Căt de curănd ii voi dărui o compoziţie, ca semn al admiraţiei mele".

Amintiri. Cea mai dragă intămplare care o leagă pe Angela Similea de Mirabela Dauer s-a petrecut intr-un turneu pe care l-au făcut la Timişoara, pe vremea cănd Sorin, băieţelul Angelei, avea 4 ani. Este o imagine care i s-a lipit de suflet, şi asta pentru că intruchipează candoarea copilăriei şi veselia sufletelor curate. "Atunci am rugat-o să rămănă un timp cu el in camera de hotel, pentru că eu aveam repetiţie. La intoarcere, i-am găsit sărind de pe pervazul ferestrei in pat. Se intreceau care sare la o inălţime mai mare. Bineinţeles că au dorit să imi facă şi o demonstraţie! Mirabela l-a luat pe Sorin in braţe, dar, pentru că era atăt de micuţă şi de slabă, nu a rezistat greutăţii unui copil de 4 ani şi s-au răsturnat amăndoi pe podea, intr-un hohot de răs general."

Căldură. Angela Similea vorbeşte cu plăcere despre Mirabela Dauer, pe care o consideră un om minunat, un izvor senin al generozităţii şi al altruismului. "Sunt bucuroasă să fac parte din publicul ei, trăind cu ea o dată mesajul fiecărui căntec. Dincolo de vocea ei unică, in care forţa şi căldura au găsit armonia simbiozei, Mirabela a avut ştiinţa Marelui Artist: aceea de a-şi clădi un drum al său, original, printr-un repertoriu fără complicaţii, uşor de asimilat, dar de mare valoare şi de adăncă filozofie. Prin trăirea ei scenică, Mirabela ni se deschide ca o carte muzicală in care filă cu filă cotidianul este adus la rang de artă. Şi cred că prin acest lucru ea este unică; imbină in căntec, fără să separe in felii, intregul de trăire al femeii: de la dor, insingurare, lacrimă şi pănă la focul iubirii, totul cu dăruire şi pasiune nealterate de timp. Vreau să o felicit pentru acestea, o imbrăţisez şi o iubesc!"

×
Subiecte în articol: mirabela mirabela 12 noiembrie 2007