"Oamenii care nu ştiu nimic despre muzică sunt cei care vorbesc întotdeauna despre ea" spunea Cole.
Artiştii l-au considerat pe Nat King Cole un împărat al jazz-ului. Oamenii de rând însă l-au iubit pentru faptul că, atunci când urca pe scenă, îşi dorea înainte de toate ca publicul să fie mulţumit. Când pronunţi numele lui Nat King Cole, ai senzaţia că dai drumul unor litere făcute să fie una lângă alta."Îmi aduc aminte de piesa «The Frim Fram Sauce». Popularitatea cântecului m-a impresionat încă de la început. Dar piesa a fost interzisă în primă fază, pe motiv că versurile aveau un conţinut cu tentă sexuală. Aşa au considerat cei care se aflau în fruntea posturilor de televiziune. Pe membrii formaţiei lui Nat însă nu i-a oprit nimic. Iar eu am trecut peste bariere când i-am chemat să cânte în emisiunea mea de radio.
Nu m-a interesat absolut nimic din ceea ce se spunea. La sfârşitul melodiei, când Nat a încheiat cu fraza «Dacă nu ai ce ţi-am cerut... adu-mi doar nota de plată pentru apă», toţi cei de acolo s-au ridicat în picioare şi au început să aplaude. Nat era mare!", povestea Frank Sinatra într-un interviu acordat postului de televiziune CBS.
TĂTICUL
"Dintr-un anumit punct de vedere cred că povestea lui Nat King Cole este asemănătoare cu cea a lui Faust. Ori îţi vinzi sufletul diavolului în schimbul puterii, al bogăţiei şi al faimei, ori lupţi până la capăt pentru a le obţine. Mulţi au spus că Nat şi-a vândut sufletul diavolului. Însă, cei care au cunoscut până în străfunduri jazz-ul au fost de altă părere: Nat a luptat până la capăt. Diavolul nu ar fi putut să pună stăpânire pe un suflet atât de curat!", nota Daniel Mark Epstein în cartea sa "Nat King Cole".
Un alt admirator al "vocii de catifea" a fost Chuck Berry, cel care afirma despre Nat că este "o necesitate pentru lumea muzicii. Toată lumea este influenţată de cineva. Fiecare are un mentor, un idol, un punct de plecare. Pentru mine Nat a fost «tăticul». Louis Jordan şi Muddy Waters However mi-au atras, de asemenea, atenţia, dar am rămas cu Nat. Am «crescut» cu el şi îi rămân fidel până la sfârşit. "
PASUL GREU
Înainte de a debuta cu propria emisiune la televiziune, Nat King Cole a fost invitat de câteva ori la celebrul show al lui Ed Sullivan. "Pe la mine au trecut cei mai mari artişti. Scena a cântărit paşii grei ai celebrităţilor. Iar Nat a fost o celebritate! Nu pentru că a apărut pe sticlă! Nu asta te face celebru. Ci pentru că a reuşit să înfrunte clasicul şi să lanseze «originalul», pentru că a lăsat în urmă o moştenire de clasă: şcoala de jazz. La plecarea lui Nat, scena mi-a şoptit: «E incredibil în fiecare pas pe care îl face!». I-am dat crezare scenei, doar era prietena mea de-o viaţă!", mărturisea Ed Sullivan.