x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Savoy Trei Juniori

Trei Juniori

de Anca Alexe    |    Luminita Ciobanu    |    16 Mar 2009   •   00:00

În 1985, în lumea artistică avea să strălucească o nouă stea: formaţia Savoy Jurnior. Un grup vocal instrumental condus de Radu Nistor.



Aşa cum Marian Nistor a moştenit calităţile muzicale de la tatăl său, nici Radu Nistor nu putea să stea deo parte în ceea ce priveşte muzica. I-a călcat repede pe urme. Astfel a apărut în anii ’90 formaţia Savoy Junior. "Au urmat turnee şi imprimări precum şi concerte împreună. De la Radu am o nepoată, Ana-Maria, care nu ştiu dacă îl moşteneşte, dar este o prinţesă adevărată", spune Marian Nistor.

Savoy junior a fost înfiinţat de Marian Nistor. Membrii formaţiei au debutat la Casa de Cultură a Studenţilor. "Conducătorul, liderul trupei era Radu Nistor. Au fost momente extraordinare. La scurt timp după ce s-a născut Savoy Junior au urmat perioade extraordinare. Nenumărate concerte plus turnee pe care le susţineam separat de concertele în sine. Aveam alături de noi mari nume, mari soliste precum Angela Similea, Mirabela Dauer. Cântau cu noi, însă aveau muzica lor. În mare parte, melodiile erau compuse de Radu Nistor şi se aflau sub bagheta mea", mărturiseşte Marian Nistor.

VARIETĂŢI. După Revoluţia din 1989 a rămas doar Radu Nistor. Restul au plecat peste graniţele ţării. Debutul în televiziune a avut loc în cadrul unei emisiuni de varietăţi, realizată de Titus Munteanu, în incinta Sălii Polivalente. "Acolo au apărut pentru prima oară într-un spectacol televizat. Imediat după aceea au pătruns tot mai adânc în lumea radioului, a televiziunii. În ceea ce priveşte componenţa de start a formaţiei erau trei membri, toţi absolvenţi ai Liceului de Muzică «George Enescu». Piesele au fost scrise de Radu Nistor".

MOTIVAT. Ca şi trupa seniorilor, Juniorii Savoy s-au bucurat de un mare succes. Erau urmăriţi cu plăcere de tineret şi cu admiraţie de cei mai în vârstă. Cât despre Savoy, Marian Nistor duce povestea mai departe. Nu dă semne de oboseală şi este în continuare vandabil. Marian Nistor s-a adaptat şi a căutat stiluri noi: "Sunt membru al Uniunii Compozitorilor şi sunt foarte motivat să cânt. N-aş suporta să fac altceva. Muzica este viaţa mea. De 40 de ani mă pot numi muzician".

×
Subiecte în articol: nistor savoy