x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Ştefan Bănică jr Uniţi de valori comune

Uniţi de valori comune

de Luminita Ciobanu    |    30 Mar 2009   •   00:00
Uniţi de valori comune

Atunci când destinul îţi aduce alături sufletul-pereche, fiecare clipă are un farmec aparte.



Astfel simte şi Andreea Marin Bănică. "E ca şi cum l-aş cunoaşte dintotdeauna, eram un copil când Ştefan era deja pe marele ecran şi fura inimile fetelor cu rolul din «Liceenii» şi mai apoi, în vremea liceului meu, îi cântam melodiile cu prietenii la ceaiuri", îşi aminteşte Andreea.

Când paşii au călăuzit-o spre Bucureşti şi spre Televiziunea Română, Andreea Marin nici nu bănuia că artistul pe care îl admira îi va deveni soţ. "Anii au trecut, am ajuns în primul an de facultate să lucrez în paralel şi în televiziune şi în scurt timp am făcut pasul către Capitală. Cât timp am lucrat la ştiri nu ţin minte ca drumurile noastre să se fi întâlnit. Dar când am ajuns să fiu amfitrionul de sâmbătă seara al televiziunii naţionale, l-am avut an de an ca oaspete în programul meu, aşa cum se întâmplă şi cu alţi artişti de valoare, dar nu am avut o relaţie în afara acestor rare întâlniri. Concertele lui de Crăciun erau şi pentru mine însă un dar special pe care mi-l făceam de Sărbători. Întotdeauna am simţit potenţialul lui ca artist de o complexitate mai rar întâlnită şi l-am admirat pentru asta", ne-a mărturisit Andreea Marin.

O POVESTE ROMANTICĂ. Cine nu-şi aminteşte videoclipul piesei "Te iubesc, femeie!", în care Andreea Marin a interpretat rolul principal? "Propunerea lui Ştefan de a fi protagonista videoclipului «Te iubesc, femeie!» a fost o surpriză pentru mine şi am acceptat-o, pentru că mi s-a părut ceva inedit, aşa a şi fost, ne-am distrat de minune la filmări şi se pare că ne-am potrivit destul de bine, pentru că povestea a fost foarte credibilă pe micul ecran şi a rămas în memoria publicului. Au mai trecut ani buni după aceea până să ne reîntâlnim în afara transmisiunilor în direct de pe micul ecran şi să deschidem ochii cu adevărat unul asupra celuilalt, să realizăm - de data aceasta cu maturitatea pe care o căpătase fiecare prin propriile experienţe de viaţă - că am fost atât timp destul de aproape unul de altul, dar nu văzusem şi femeia, respectiv bărbatul din spatele imaginii noastre ca om de televiziune sau ca artist. Analizând astăzi lucrurile, îmi dau seama că s-a întâmplat exact aşa cum a fost mai bine: am devenit un cuplu la maturitate, când fiecare dintre noi învăţase deja lecţii de viaţă importante, trecusem amândoi prin experienţe care ne-au făcut mai atenţi la nuanţe şi mai puternici, mai conştienţi de ceea ce ne dorim cu adevărat de la viaţă. Şi mai ales acum suntem în stare să trecem mână în mână prin obstacole venite din exterior, pe care la 20 de ani nu am fi avut probabil înţelepciunea să le depăşim, pentru asta ai nevoie de dragostea matură", consideră soţia artistului.

SENSIBILITATE. Ştefan Bănică jr este un tată mândru de cei doi copii ai săi. "Nu am de gând să-l laud gratuit, nu-mi stă în fire să o fac cu nimeni şi sunt cu atât mai critică atunci când e vorba despre oamenii dragi mie - continuă Andreea. Aşa că vă rog să nu mă bănuiţi de subiectivism atunci când vă spun că Ştefan, omul care mie mi-a schimbat definitiv viaţa, pentru că m-a transformat din femeie în femeie-mamă înainte de toate şi nu există nici un dar mai preţios pe care să-l fi primit vreodată, este un tip care ascunde sub aparenţa pe care fiecare o defineşte cum simte o sensibilitate aparte - şi cea mai profundă emoţie care îl defineşte este aceea pe care o trăieşte ca tată de băiat şi de fată, e tare mândru şi implicat în viaţa copiilor şi asta mă face să-l iubesc o dată în plus."

RESPECT DE SINE. Andreea Marin şi Ştefan Bănică jr se completează reciproc. Iar efervescenţa amândurora şi valorile comune creează reţeta în calea spre atingerea perfecţiunii atunci când se implică în realizarea unui proiect. "E un talent real, pe care nu-l întâlneşti în fiecare zi, şi trăind alături de el, văzând ce înseamnă perfecţionismul când pregăteşte un rol, când compune, când face regie de televiziune sau îşi pregăteşte ca producător concertele, am înţeles cât de mult se respectă pe sine, îşi respectă publicul şi, nu în ultimul rând, onorează memoria tatălui său. Dar pentru mine probabil că a contat cel mai mult, dincolo de dragostea care ne uneşte, faptul că ne completăm reciproc, că avem aceleaşi valori, că din efervescenţa noastră - căci amândoi suntem firi foarte energice - iese ceva pozitiv în final, mereu un pas înainte. Îmi place discreţia lui ca bărbat, admir faptul că, deşi s-au spus multe prostii de-a lungul timpului despre el, a avut tăria şi eleganţa de a nu răspunde, deşi uneori i s-au pus etichete rău-voitoare fără nici o legătură cu realitatea. Gândeşte, ca şi mine, pe termen lung şi credem împreună că forţa binelui iese la suprafaţă în timp şi nu e cazul să intri în polemici care te coboară ca om, pentru că e mai corect să ţii drumul drept şi să laşi câinii să latre pe marginea drumului dacă vrei să construieşti temeinic şi să ai mereu conştiinţa împăcată. Asta vine şi din faptul că e un om credincios şi cu valori, principii puternic înrădăcinate, cu greutăţi lăsate în urmă de care nu s-a plâns ca să impresioneze publicul, ci le-a ţinut pentru sine, şi are încredere în forţele proprii, ceea ce îi dă puterea de a face în timp scurt ceea ce poate alţii nu realizează într-o viaţă. Munceşte enorm, când un proiect îl consumă nu doarme nopţile, săptămâni la rând, nu are linişte până nu găseşte exact nuanţele pe care le caută, fie că e vorba despre un rol sau despre o frază muzicală, îşi face meseria cu un devotament care uneori îl devorează, dar nu se lasă. Are bun gust, ajută oameni aflaţi în cumpănă fără ca însă ceilalţi să cunoască această realitate şi e un prieten pe care te poţi baza. Şi nu îmbătrâneşte, are tot faţa aceea de copil de odinioară, aşa că... e o şansă pentru mine să îmi împart viaţa cu un om ca el", încheie Andreea Marin Bănică.

"E un talent real, pe care nu-l întâlneşti în fiecare zi, şi trăind alături de el, văzând ce înseamnă perfecţionismul când pregăteşte un rol, când compune, când face regie de televiziune sau îşi pregăteşte ca producător concertele, am înţeles cât de mult se respectă pe sine, îşi respectă publicul şi, nu în ultimul rând, onorează memoria tatălui său"
Andreea Marin Bănică

"Gândeşte ca şi mine, pe termen lung şi credem împreună că forţa binelui iese la suprafaţă în timp şi nu e cazul să intri în polemici care te coboară ca om, pentru că e mai corect să ţii drumul drept şi să laşi câinii să latre pe marginea drumului"
Andreea Marin Bănică

×
Subiecte în articol: andreea marin