x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale 1 aprilie, o zi normală

1 aprilie, o zi normală

de Sabina Iosub    |    01 Apr 2019   •   08:31
1 aprilie, o zi normală

„În sfârşit! Odată cu inaugurarea acestui nod rutier, autostrăzile care străbat complet ţara de la est la vest şi de la nord la sud sunt conectate între ele".

„Ultima închisoare aflată în exploatare încă din perioada comunistă a fost astăzi închisă. În acest moment, toate penitenciarele respectă standardele Uniunii Europene, iar unele cazuri chiar le depăşesc".

„Armata a vândut, cu profit chiar, toate avioanele de vânătoare second-hand, iar de anul acesta flotila aeriană este compusă doar din avioane F35 și Typhoon, nou-nouţe".

„Pentru a treia lună consecutiv, Robor a rămas la aceeaşi valoare. Analiştii cred că există o legătură directă între stabilitatea indicelui, creşterea economică şi echilibrarea continuă a preţului combustibililor".

„Comisarul european pentru siguranţa alimentară a cerut autorităţilor române îndrumări în ceea ce priveşte detectarea produselor care nu respectă dispoziţia de interzicere a dublului standard. Comisarul este uimit de felul în care autorităţile româneşti au impus, iar marile companii s-au conformat şi respectă cele mai draconice standarde din Europa privind calitatea şi siguranţa alimentelor".

„Biserica Ortodoxă a anunţat că, după plata impozitelor, 90 la sută din profitul obţinut din vânzarea lumânărilor urmează să fie alocat operelor de caritate, şi nu construcţiilor".

„Liderul Popularilor Europeni a declarat că este treaba justiţiei din România să-și continue procedurile în dosarele deschise indiferent de notorietatea justiţiabililor şi a cerut tuturor europarlamentarilor să se abţină de la acţiuni de lobby care nu respectă acest principiu".

„Deşi proveniţi din partide antagonice aflate în plină competiţie electorală, preşedintele şi premierul au convenit susţinerea în comun în faţa Parlamentului a Strategiei Naţionale de Dezvoltare. «Viitorul României este mai important decât interesele noastre electorale», a declarat preşedintele”.

Bună dimineața! Este 1 aprilie, singura zi din an când România este oficial o glumă. În celelalte e tot o glumă, dar e una şi tragică, şi proastă. 

Erau ani în care editorii ziarelor şi producătorii jurnalelor TV îşi storceau creierii săptămâni în şir ce absurditate să mai inventeze pentru prima zi a lui aprilie. Astăzi, aceiaşi storc realitatea să găsească pentru acelaşi număr măcar o ştire normal, într-o ţară anormală. Recitiţi titlurile de mai sus şi o să regăsiţi ţara pe care nu o avem. 

Bună dimineaţa, e 1 aprilie şi vă urez să aveţi o zi atât de anormală, încât măcar astăzi să nu vă pară rău că n-aţi fugit din România.

×