x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Arhanghelul Luminii: Le-am dat-o! Gratis!

Arhanghelul Luminii: Le-am dat-o! Gratis!

de Razvan Barbulescu    |    28 Apr 2009   •   00:00

A trecut o săptămână şi putem evalua cu limpezime prestaţia duhovnicească a PD-L şi natura luminii oferite drept-credincioşilor de Sfintele Paşti. Iniţiativa a înnobilat calendarul electoral al anului, marcând biruinţa personală a lui Gheorghe Flutur.



Iţit pe scara avionului transformat în pronaos personal, cu lămpaşul în mână şi cu tăgârţa de gât, năduşit şi sclipicios, privirea îl arăta iremediabil dedicat cauzei. Frânt de osteneală, lihnit, dar mulţumit.

Tulburaţi de sentimente amestecate, ochii plonjau departe peste mulţimea în extaz. Decis să facă totul pentru turismul local, Biserică, Litoral, credincioşii PD-L şi ce s-o mai prinde, Arhanghelul Luminii s-a lăsat fotografiat ca o nouă minune a lumii. Bărbatul care a dat României cel mai mare ou din istorie ne-a dăruit lumina adusă pe calea aerului, menţionând prudent că prestaţia s-a făcut din ban cinstit, produs în sânul partidului.

Mai mult, ca semn al generozităţii de membru al coaliţiei guvernamentale, a dat lumină şi pesediştilor. "Le-am dat-o! Gratis!" Lumina portocalie a căpătat astfel aura coaliţiei, căreia dacă-i adăugăm şi lumina de la malul mării, se poate zice că a ieşit mişto, ca la karaoke. Ca să fie mulţumiţi şi ministrul Turismului şi primarul Constanţei.

Aşa că, în timp ce se dădea cu zmeul în Egipt, dl Mazăre lua act de triumful turistic al PD-L, ascultând slujba la mobil. Pe Litoral, lumina lui Flutur prinsese şalupa de 23:30 a Episcopiei, lumina ţâşnind chiar din valurile mării.

Cei care din sărăcia lor şi-au luat de la gură ca să asigure drumul lămpaşului au fost şase vajnici membri de partid, al căror purtător de explicaţii, deputatul Bălan, un fel de Vanghelie al pedeleului, demonstrează însuşiri utile şi la apropiata sărbătoare a muncii.

Stingheră în faţa iniţiativei de partid, Patriarhia a promis că la anul vor fi evitate confuziile. În faţa unui astfel de pericol, pedelistul luminii a născut pentru anul 2010 un alt proiect de anvergură, menit să ne ia minţile şi voturile: a pus de un pelerinaj pe traseul Viena - Suceava.

Forţa organizatorică a PD-L şi-a pus amprenta puternic asupra Sărbătorii Pascale, de la Drumul Ouălor la iia în care frumoasa Elena a defilat cu straiţa Vuitton de gât pe imnul turismului românesc compus de Moga.

Urmează sfânta sărbătoare a muncii pe care o vom petrece adecvat prin pauză, unii n-au mai muncit chiar din Vinerea Mare, ceea ce anunţă un an de criză roditor. Nu trebuie să fii foarte perspicace şi să-ţi imaginezi bucuria în salopete de lucru în preajma grătarelor.

Experienţa de la Paşti se dovedeşte excepţională. Puternicii plămâni ai PD-L şi PSD vor sufla fumul mititeilor peste ţară, mai întâi spre programul Bucovina, de unde va ajunge la programul Litoral, captat apoi în recipiente speciale şi trimise cu chartere şi la fraierii din restul ţării.

Drumul fumurilor va încheia fericit programul turistic de partid început cu Drumul Ouălor.

×
Subiecte în articol: editorial