x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Bolsevizarea Romaniei

Bolsevizarea Romaniei

de Ion Cristoiu    |    10 Feb 2006   •   00:00
Bolsevizarea Romaniei

La Sinteza zilei, de pe Antena 3, de miercuri seara, moderatorul Mihai Gadea a remarcat, citind mesajele de la telespectatori, o veritabila isterizare a opiniei publice. Atat eu, cat si Octavian Paler remarcasem ca Departamentul National Anticoruptie s-a transformat, fara sa prindem de veste, intr-un soi de Tribunal Extraordinar al Poporului. Telefoanele unor politicieni, oameni de afaceri, jurnalisti sunt puse sub ascultare in cel mai pur stil stalinist.

Conturile a zeci de firme, personalitati ale vietii publice sunt cotrobaite fara rost. Procedurile elementare cerute de statul de drept sunt incalcate cu o nonsalanta pe care nici dictatura ceausista nu si-a putut-o permite. Adrian Nastase e perchezitionat inainte de a i se aduce la cunostinta invinuirile. Invocand o imaginara lege a confidentialitatii, Daniel Morar, transformat intr-un Visinski cu aer de playboy, refuza minimele reguli ale transparentei democratice pentru a putea manipula opinia publica in scopuri politice. Reactia unor telespectatori, citati de Mihai Gadea, a avut menirea de a ne pune pe ganduri. Acestia cereau nici mai mult, nici mai putin ca politicienii corupti sa fie arestati sau impuscati fara nici o sovaiala. De ce? Pentru ca toti, pana la unul, trebuie sa ne asezam in spatele Comandantului de la Cotroceni in lupta declansata de acesta impotriva coruptiei! N-am nici o indoiala ca respectivii, asemenea altora, mii, n-au aflat ca bravul Cavaler a pornit cruciada impotriva coruptiei dupa ce si-a pricopsit fata cu trei case, cea de a patra, ditamai vila in buricul targului, pastrandu-si-o pentru el.

Si n-au aflat, pentru ca presa, luata de valul isteriei create de chiriasul de la Cotroceni, s-a transformat intr-un adevarat Amic al poporului, foaia prin care Marat instiga poporul francez, in zilele terorii din 1789, sa tarasca la ghilotina pe dusmanii Revolutiei. Ii astfel buimacita, nu de putine ori si din interesul patronilor, ingroziti ca ar putea ajunge si ei la DNA, presa noastra asa-zis democratica a trecut cu vederea scandalul vilei din Corbeanca. Isi va aminti, sunt sigur, cand Traian Basescu, motorul isteriei nationale de azi, va fi si el halit de mecanismul pe care l-a creat. N-a ajuns oare Lucretiu Patrascanu in fata plutonului de executie dupa ce crease, ca ministru al Justitiei, mecanismul de incalcare a statului de drept, gratie caruia au ajuns la Sighet Iuliu Maniu si Ion Mihalache? Asa cum am mai spus si in emisiune, nu cred ca e vorba de o atmosfera electorala, creata artificial de Palatul Cotroceni, o atmosfera de betie colectiva, din care, trezindu-se, romanii vor constata ca spectacolul tararii la DNA a lui Dinu Patriciu, Adrian Nastase, Sorin Rosca-Stanescu, in aplauzele multimii setoase de sange mediatic, n-a oprit cresterea facturii la gaze, la curent electric si n-a ieftinit oul. Cred mai degraba ca e vorba de o atmosfera amintind de sinistrele vremi ale terorii staliniste in Romania, cand procurii bolsevici trimiteau oameni la inchisoare in numele luptei impotriva coruptiei, in timp ce, tot in numele luptei impotriva coruptiei, Scanteia cerea moartea lui Iuliu Maniu si a fruntasilor taranisti si liberali.

Locul luptei impotriva dusmanului de clasa l-a luat azi lupta impotriva coruptiei. Sub faldurile ei sunt incalcate cele mai elementare drepturi ale omului. Sub faldurile ei tara e condusa prin discursuri isterice de la Cotroceni si ordonante de urgenta de la Palatul Victoria.

Statul de drept e la ora actuala intr-un mare pericol. Cel mai mare de la caderea lui Ceausescu.

Cine sare in ajutorul lui?
×
Subiecte în articol: editorial