x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Cine vrea să definească familia și de ce

Cine vrea să definească familia și de ce

de Maria Coman    |    02 Iun 2016   •   07:30
Cine vrea să definească familia și de ce
Sursa foto: Robert Chirileanu

Trei milioane de români au semnat, într-un efort unic după revoluţie, o inițiativă de modificare a Constituției în sensul definirii familiei ca fiind uniunea dintre un bărbat și o femeie. Nu, spun inițiatorii, pe ei nu îi interesează problema homosexualității, ci ei vor ca familia tradițională să se păstreze în adevăratul ei sens. Al valorilor creștine.

N-ar fi rău, ca idee, dacă am înțelege cu exactitate ce înseamnă aceste valori creștine. Pentru că, în Romania anului 2016, familia aceea traditionala e familia în care bărbatul vine beat de la cârciumă și își bate nevasta, care la rândul ei bate copiii, care la rândul lor își vor bate proprii copii când vor fi mari.

În Romania anului 2016, rata avorturilor este uriașă, abandonul școlar la fel, analfabetismul e printre primele locuri în Europa, riscul de sărăcie în rândul copiilor, la fel.

Dar, pentru Coaliția pentru Familie, nu acestea sunt lucrurile importante. Important este să combată ceva ce nu există încă. Și anume căsătoria între persoane de același sex. Care, ca să fim bine înțeleși, nu înseamnă că aceștia ar putea adopta copii, ci doar că ar avea niște drepturi civile pe care în momentul de față nu le au.

×