x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Clujenii au monopolizat surpriza

Clujenii au monopolizat surpriza

de Dan Dumitrescu    |    16 Aug 2010   •   00:00

Clujenii şi-au arogat dreptul exclusiv al surprizei în ultima etapă de campionat. CFR şi Universitatea au pus-o rău de tot împotriva aşezării cuminţi a lucrurilor şi au comis nişte aşa năsărâmbe că numai Victoria Brăneşti le-ar mai putea lua faţa printr-un eventual succes în Ghencea.

CFR-iştii au deschis balul pe teren propriu, în compania Astrei şi în zi de post. Şi nu le-a mers bine, chiar dacă pronosticurile megieşilor girau o victorie indiscutabilă a gazdelor. Pre­misele unei astfel de evaluări a şan­selor nu erau de lepădat. Pentru că aroganţa campionilor reclama o evidentă stare de avarie după rezultatele din debutul acestui sezon, stare de avarie care impunea tratament în regim de Smurd. Pentru că reprezentanţii grandomaniei maxime de la Cluj nu mai aveau oxigen în înghesuiala de la mijlocul clasamentului. Iar ploieştenii, pe de altă parte, mo­deşti încă din prezentare, păreau a fi vitamina numai bună pentru între­marea bărbătească a arpadiş­tilor. Dar în materie de Bulă, orice logică e nulă. Clujenii n-au marcat decât vreo două goluri. Şi nici unul din cele două goluri nu a vizat victoria. Ele n-au avut decât rostul de a-i prinde din urmă pe ploieşteni, n-au avut decât rostul de a păstra ruşinea gazdelor la jumătate, adică într-un rezultat de egalitate.

Sentinţa definitivă şi irevocabilă a meciului CFR - Astra a-ncins ar­pacaşul în cămara gânditoare a chiriaşilor fotbalului de la Cluj. Iuliu Mureşan face abstracţie de joc, fiindcă tot nu se pricepe, şi bagă discursuri înspumate despre "arbitrajul execrabil" de care s-ar face vinovat Teodor Crăciunescu. Mureşan lu­crează sub deviza "vom face totul". Uzează de mânia proletară şi anagajamentul de partid atunci când promite că nu va precupeţi nici un efort până ce nu-şi va îndeplini, chiar şi înainte de termen, obiectivul elimi­nării lui Teodor Crăciunescu din ar-bitraj. Stai cuminte, nea! O fi greşit Crăciunescu în meciul CFR - Astra. Poate chiar grav. Dar dacă vrei să-l dai afară pe Crăciunescu din arbitraj nu poţi s-o faci înainte de a mai scoate din activitate încă vreo duzină de "fluieraşi" care au făcut cadou CFR-ului trofee şi performanţe mincinoase. Uiţi Supercupa şi alte me­ciuri eliminatorii din Cupă? Uiţi chiar şi ultima deplasare de la Turnu-Se­verin. Atunci, când adversarii voştri se plângeau de arbitraj, spuneai că nu comentezi prestaţiile "fluie­ra­şilor". Sau chiar aveai obrăznicia să acorzi furtului calificativul de imparţialitate. Iar acum, când ţi se ia înapoi o fărâmă din muntele de foloase necuvenite, spargi ciulini cu fundul în piaţa publică. E jenant! Cel puţin jenant.

Ceea ce n-a reuşit CFR Cluj pe teren propriu în Supercupa Româ­niei, adică să învingă pe bune pe Unirea Urziceni, a reuşit Universitatea Cluj în deplasare. Chiar dacă a jucat mai bine de o jumătate de oră cu un om mai puţin, echipa Ardealului n-a cedat în Bărăgan. Clevetitorii încearcă să acrediteze ideea şubrezirii redutei lui Ronny Levy pe fondul crizei financiare. Sunt sigur însă că, indiferent de conjuctură, alţi micuţi s-ar fi dus cu capul pe tăietor la Ur­ziceni. Clujenii de la Universitatea n-au făcut-o, şi acesta este meritul lor incontestabil.

×
Subiecte în articol: editorial