x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale De ce arestati, ma, ziaristi?

De ce arestati, ma, ziaristi?

de Marius Tucă    |    20 Feb 2006   •   00:00

Am vazut si ce au insemnat secretele de stat: licitatii trucate, contracte pagubitoare pentru Romania si fel de fel de acte care ar fi dezvaluit coruptia la cel mai inalt nivel.



I-ati arestat pe toti cei care erau de arestat in tara asta? Ati rezolvat problemele de infractionalitate, de coruptie, de crima organizata si acum i-ati luat la ochi pe ziaristi! Si nu oricum, ci tare de tot. La intimidare, sa nu mai publice documente, sa nu mai faca dezvaluiri, ca, vezi Doamne, pot fi secrete de stat. Sau, mai rau, pun in pericol siguranta. Daca as fi ironic, as intreba: care secrete de stat, care siguranta nationala? Am vazut in toti acesti ani care au trecut de la Revolutie incoace ce inseamna pentru voi "siguranta nationala".
Toate dosarele si toate informatiile care-i puteau dovedi pe cei care au facut politie politica pe vremea lui Ceausescu. Am vazut si ce au insemnat secretele de stat: licitatii trucate, contracte pagubitoare pentru Romania si fel de fel de acte care ar fi dezvaluit coruptia la cel mai inalt nivel. Si pentru a atinge cele mai inalte culmi, in anul de gratie 2006 am aflat ca registrul de intrari de la Palatul Victoria este cel mai mare si mai bine pazit secret de stat din cate a vazut tarisoara asta. Si-atunci de ce sa ne mai miram ca a venit si randul ziaristilor? Era si timpul! Prea zburdau nestingheriti printre secretele de stat si puneau in pericol in fiecare zi siguranta nationala. Sa vada si ei cum e sa fii saltat, sa simta pe pielea lor catusele, sa vada cu ochii lor cum decurg o ancheta si un interogatoriu facute ca la carte. Ca sa nu mai greseasca atunci cand o sa relateze de la Parchet sau de la DNA, sa nu mai bata campii in necunostinta de cauza. Numai asa o sa inteleaga ce inseamna sa fii chemat la Parchet in miez de noapte sau la Tribunal, ca sa-ti fie judecata cererea procurorului de arestare. Acum v-ati prins de ce? E un fel de calificare la locul muncii! Al nostru, dar si al lor. Si cu toate astea: de ce arestati, ma, ziaristi fara motiv?

×
Subiecte în articol: editorial