x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Denis de trei ori

Denis de trei ori

de Florin Condurateanu    |    11 Sep 2020   •   07:42
Denis de trei ori

Prenumele Denis a marcat de trei ori pentru naţionala mare şi pentru cea under 21 în partidele europene. Doar că prenumele Denis în această listă a marcatorilor avea trei CNP-uri diferite. Denis Alibec a primit o pasă deşteaptă, a zvâcnit şi a şutat viclean, încât portarul Austriei din naţionala de încrezuţi din Viena nu s-a dumirit unde se duce mingea şi cum se răsuceşte în plasa porţii.

În partida naţionalei de tineret cu Finlanda, Denis Olaru porneşte în sprint voinicesc în cârcă cu doi vlăjgani finlandezi, străbate jumătate de teren şi şutează dibaci în poarta adversarului. În Malta, longilinul Denis Man ţâşneşte irezistibil, fundaşii maltezi aleargă degeaba pe lângă atacantul nostru şi şutul înseamnă gol imparabil. Prenumele Denis, autor de trei goluri, şi purtătorii numelui Alibec, Olaru şi Man se află printre remarcaţii naţionalelor tricolore.

Alibec parcă era în travesti, după perioada somnolentă din ultimele luni. A arătat o poftă de joc, o strădanie pe tot terenul, curse de neoprit. Chiar Şumudică şi alţi antrenori au spus că nu le vine să creadă cât devotament şi chef de a-şi etala calităţile a arătat mofturosul atacant.

Olaru rămâne acel băiat cuminte, necăjit, cu ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate şi el, copilul rămas acasă, nu a văzut în faţa ochilor decât munca şi patima pentru fotbal, ambiţia lui fiind floare rară.

Despre Denis Man, Mutu spunea că va ajunge continuatorul lui pe teren, celebru marcator de goluri – peste o sută, chiar, în pretenţiosul campionat al Italiei – atenţionând: „dacă Man va munci la parametri înalţi”. De altfel, Denis Man, ca toţi internaţionalii noştri sub 21, a fost fermecat de maniera curajoasă, ofensivă, fără complexe imprimată de Mutu. Spunea Man: „Ideile sunt altele, le prindem din zbor de la Mutu, chiar prestigiul carierei lui spectaculoase ne face să ne dăm sufletul!”.

Şi pretenţiosul Victor Piţurcă, de regulă zgârcit în laude, l-a complimentat pe Mutu, susţinând că s-ar putea să urmeze la cârma naţionalei mari. Până atunci, mai toţi şi-au scos pălăria în faţa calităţilor lui Mirel Rădoi, care a ştiut să facă perfuzie cu temeritate, conştienţă a valorii, curaj ofensiv în naţionala cam blazată până la el. Şi Mirel a găsit cheia la sufletul jucătorilor, făcându-i să se tureze la maximum şi redeşteptând fotbalişti ca: Maxim, Coman, Creţu - ultimul scos neaşteptat cu brio din mânecă.

 

 

×