x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Despre alegeri, cu calm

Despre alegeri, cu calm

de Maria Coman    |    09 Iun 2016   •   08:16
Despre alegeri, cu calm

Bun. Au trecut alegerile locale. În urmă lor rămane succesul PSD la Capitală, un succes pe care cred că nici social democrații nu îl sperau atât de categoric. Cum au câștigat ei Bucureștiul? E destul de simplu. Pe de o parte, i-a ajutat brambureala din PNL, care a schimbat candidații ca pe șosete și a părut că își dorește atât de mult să piardă, încât nu precupețește niciun efort pentru asta.

Apoi, poporul Facebook a dovedit că știe să se mobilizeze doar la vot negativ, nu și la ceva constructiv. Și că poporul Facebook e interesat să pună un președinte, nu și un administrator (a se citi primar), e mai interesat să se bată cu pumnii în piept că a schimbat un curs de alegeri decât de școală unde învață copiii lui, de parcul unde se joacă copiii lui, de spitalul unde doamne ferește ar putea să ajungă el sau copilul lui. Nu e miză mare? Nu e trending în online? Stăm acasă, aia e.

Tot poporul Facebook e, din păcate, și artizanul pierderii alegerilor de către Clotilde Armand, care a pierdut la 1700 de voturi. Dacă 1700 dintre cei care îi deplâng acum soartă și-ar fi făcut buletin de București și s-ar fi oprit pe la secție în drum spre bere, picnic, concert, plajă, sală, maraton etc, Clotilde Armand era primar.

×
Subiecte în articol: Clotilde Armand