x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Din România pleacă și copiii. Rămânem doar cu forța de vot!

Din România pleacă și copiii. Rămânem doar cu forța de vot!

de Ionuț Bălan    |    28 Apr 2021   •   08:00
Din România pleacă și copiii. Rămânem doar cu forța de vot!

Numai cine nu vrea nu vede că nu mentalitatea comună ne-a inclus în spațiul comun UE, ci faptul că politicienii, depășiți de problema socială, i-au trimis pe români după capitaliștii care lipseau din țara lor, ca să nu se strice obiceiul pământului.

Din păcate însă, migrația continuă și s-a propagat la alte niveluri. Adică nu mai pleacă doar cei care caută un loc de muncă mediu, ci aceia care ar trebui să constituie elita reală (și nu politică) a societății. Fiindcă părăsesc țara medici, ingineri, profesori și viitori studenți, care urmează să practice - în afară, nu la noi! - respectivele profesii.

Așadar, tabloul falimentului unui areal dominat de politică și unde gestionarea economiei nu are importanță este complet. Nu emigrează doar cei care nu-și găsesc un loc de muncă, ci și cei ce și-au luat gândul că l-ar putea găsi. Fug din România lucrătorii încă neformați, pentru a se realiza potrivit performanțelor pe care le pot avea, în condițiile în care castele cu origine sănătoasă îi opresc să o facă în spațiul de origine. Asta cu precizarea că instinctul se poate manifesta numai unde nu-i reprimat discreționar, în locurile în care nu se fac selecție adversă și hazard moral.

E limpede că atunci când politicul impune - la toate nivelurile - manageri ale căror principale criterii de selecție sunt șantajabilitatea și răspunsul prompt la comandă, lucrurile n-au cum să meargă, dar este mai mult decât atât, lucrătorii conduși militărește dezertează. Iar lipsa de încredere se transmite din prezent în viitor și nu mai pot fi ținuți în țară nici măcar copiii sau adolescenții.

Dacă acest fenomen nu-i sesizat la adevărata sa anvergură și conducătorii înregimentați continuă să manevreze destinele oamenilor, atunci singurul lucru de făcut - din toate punctele de vedere - este abandonarea României, deoarece e acaparată de persoane și grupuri care nu știu ce înseamnă cultivarea unei națiuni pentru a-i asigura prosperitatea.

 

×