x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Dragostea e scrisă în stele

Dragostea e scrisă în stele

de Roxana Jianu    |    01 Noi 2009   •   00:00
Dragostea e scrisă în stele
Sursa foto: /stockexpertcom

Imaginaţi-vă că sunteţi alături de persoana iubită şi priviţi stelele într-o seară senină. Vedeţi simple puncte pe cer? Sau poate stele verzi? Amorezaţii văd minuni ce strălucesc noapte de noapte pentru noi şi cred în efectele magice de toată orânduiala care le curmă răsuflarea la fiecare întâlnire cu lucirile de sus.



Stelele, hmmm... Acele scântei de pe cerul curăţat cu totul de nori care nu-şi pierd intensitatea luminoasă, în pofida depărtării de la care ne clipesc. Mii de luminiţe de diferite culori pe bolta cerească, atât de asemănătoare şi totuşi atât de diferite în acelaşi timp. Nu le putem număra pe toate, nu le putem da nume, le putem doar iubi necondiţionat. Mulţi credem în efectul incomparabil al stelelor care nu se ascund de nimeni. Sunt chiar oameni care susţin că destinele lor sunt scrise în aceste luciri. Însă această magie nu reuşeşte să-i sensibilizeze pe cei care descriu viaţa în culori sumbre. Aceştia preferă să numere luminiţele de pe cer din plictiseală sau nebunie, poate din ambele motive. Un lucru e sigur: stelele, a căror lumină a pornit hotărâtă spre noi de foarte mult timp, zâmbesc tuturor, nu numai fidelilor care le urmăresc avid noapte de noapte. Cine nu şi-a ridicat privirea spre cerul înstelat măcar o dată pe an? Cine nu s-a gândit la semnificaţiile acestor străluciri? Când spun "stea", unii se gândesc la o sclipire obişnuită pe cer, însă pentru romantici este o minune care le dă un sentiment de bucurie ori o sursă de inspiraţie pentru versuri de poezii ("Un cer de stele dedesupt,/ Deasupra-i cer de stele/ Părea un fulger neîntrerupt/ Rătăcitor prin ele" - "Luceafărul", Mihai Eminescu) şi versuri de melodii. Potrivit Dex-ului, "steaua" este: 1. corp ceresc cu lumină proprie, care străluceşte noaptea; 2. artistă celebră, vedetă şi 3. epitet dat femeii iubite.

Redactorul-astrolog Mihaela Dicu ne destăinuie cum influenţează astrele viaţa de cuplu a îndrăgostiţilor: "Din punct de vedere al atmosferei generale romantice, când planetele Venus şi Neptun sunt aşezate corespunzător şi se aliniază cu Luna, cuplurile se formează în baza unor afinităţi în linii mari între zodii şi în mod particular între horoscoapele personale, care conţin toate poziţiile planetare. Tot la modul general, zodiile feminine (taur, rac, fecioară, scorpion, capricorn şi peşti) se înţeleg bine între ele, aşa cum o fac şi cele masculine (berbec, gemeni, leu, balanţă, săgetător şi vărsător). La fel ca în natură, contrariile se atrag şi după ce se depăşeşte o barieră între semnele opuse (care sunt berbec - balanţă, taur - scorpion, gemeni - săgetător, rac - capricorn, leu - vărsător, fecioară - peşti). Ca adesea, se înţeleg bine şi zodiile adiacente (berbecul se poate înţelege cu peşti şi taur, taurul cu berbec şi gemeni, ş.a.m.d.). De obicei, relaţiile mai dificile care necesită multă răbdare sunt cele care se formează între zodiile care au un unghi de 90 grade în cercul zodiacal, cum ar fi berbecul cu capricorn şi rac, taurul cu vărsător şi leu. Între aceste zodii pot apărea destul de uşor situaţii conflictuale. Acestea sunt afinităţi generale; cel mai mare procentaj (statistic relevant) de căsătorie s-a constatat între cei născuţi în aceeaşi zodie, iar cele mai puternice legături de cuplu le dă suprapunerea anumitor planete din horoscopul natal al unui partener suprapus pe cel al celuilalt partener. De pildă, Marte al hartei băiatului peste Venus al hartei fetei".

Încheiem cu frumoasa afirmaţie a poetului Victor Hugo: "Inimile îndrăgostiţilor sunt oglinda cerului înstelat. Pasiunile sunt reflexul stelelor".

Şampanie şi pudră de stele

Doi îndrăgostiţi într-o noapte fără nori, un parfum generos primit de la natură, nişte bule de şampanie şi ceva pudră de mii de stele. În liniştea serii lăsate timid peste oraş, se aude din depărtare cum stelele din cer cântă o melodie pe care numai cei doi o pot descifra, zgomot ce face cerul mai deosebit. Chiar de-i frig, ei se învelesc doar cu mantaua de stele, care-i face să plutească între cer şi pământ. Aşa ar arăta o seară romantică pentru doi parteneri care adoră să se rătăcească dincolo de stele, în neştire. Precum cerul de-un albastru aspru se împodobeşte cu stelele, tot astfel şi sufletele romanticilor cu iubire.

×
Subiecte în articol: ca la 20 de ani