x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale E razboi

E razboi

de Marius Tucă    |    14 Feb 2006   •   00:00

Prevad, nu dau cu parul, ca, o data cu intrarea doamnei Elena Udrea in Partidul Democrat, relatia celor doua formatiuni politice va cunoaste o faza pe cat de blonda, pe atat de dura, dar nu mai putin sangeroasa.

Se trage din toate partile si din toate pozitiile. Scena politica s-a transformat intr-un teatru de razboi cum nu s-a mai pomenit. Poate doar pe la inceputul anilor ’90 sa mai fi avut parte de asemenea spectacol de zvonuri, cutite lumina si dat in gat. Bunaoara, in asa-zisa Coalitie de guvernare are loc un adevarat macel. Alianta D.A., cea care a stat la baza formarii Guvernului, s-a transformat in "BA pe-a ma-tii!".
Atat liberalii, cat si democratii nu mai stau cu hangerele ascunse pe sub masa, ci pur si simplu umbla cu topoarele infipte in spate. Mult discutata fuziune a devenit peste noapte - si aia tot a cutitelor lungi - actul de divort al celei care a fost - pomenire vesnica - Alianta Dreptate si Adevar. Prevad, nu dau cu parul, ca, o data cu intrarea doamnei Elena Udrea in Partidul Democrat, relatia celor doua formatiuni politice va cunoaste o faza pe cat de blonda, pe atat de dura, dar nu mai putin sangeroasa. UDMR-ul, dar si Partidul Conservator fac parte dintr-o Coalitie cu care n-au nici o treaba si deci sunt pe-acolo doar ca sa existe o majoritate parlamentara. Prin PSD se dau baietii in gat de dimineata pana seara. La presa, la DNA, pe unde se nimereste, asta si pentru ca au apucat sa agoniseasca ceva acareturi. Cand ii vezi pe la declaratiile de presa cum se apara ei unul pe altul, cum se solidarizeaza, mai ca-ti dau lacrimile. Tine, probabil, de paranormal faptul ca pe prima pagina a ziarelor e nu stiu ce casa a lui Nastase, maine apare terenul lui Geoana, iar poimaine e vila lui Mitrea si, cand nimeni nu se mai astepta, hopa ancheta cu averea lui Dan Ioan Popescu. Un lung sir de "coincidente intamplatoare" care nu se mai termina.

Altfel, baietii raman strans-uniti in jurul partidului, care e mare, bun si iertator, de-aia ii si primeste pe toti la sanul sau pe vremurile astea tulburi si primejdioase. Pe ultimul front care face deliciul si tirajele presei de un an incoace se duce razboiul dintre palate. Razboi castigat dinainte de a incepe de Traian Basescu. Calin Popescu Tariceanu, tare ca fularul, s-a incolacit in jurul gatului lui Dinu Patriciu si, probabil, va muri o data cu el. Este, daca vreti, o proasta intelegere a vorbei "Mor cu el de gat!". Sigur, pana la un punct, e perfect adevarat ca moare cu el de gat, numai ca persoana e prost aleasa. E razboi!

×
Subiecte în articol: editorial