x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Elena Udrea. La Gărâna

Elena Udrea. La Gărâna

de Cristian Crisbăşan    |    13 Sep 2009   •   00:00
Elena Udrea. La Gărâna
Sursa foto: Cristian Crisbăşan/

Bre românule, oricare ai fi tu ăla - dar mai ales dacă te dai intelectual fin care ascultă muzici savante cum ar fi jazz-ul - de ce o iei tu aşa personal mereu şi rămâi mojic şi fudul, de la câmpie până la academie?



Am văzut la ştiri imaginile cu "incidentul" provocat de Elena Udrea la festivalul de Jazz de la Gărâna. Şi am şi vorbit cu cineva care a fost acolo, martor.

Vreau să vă spun că nu sunt membru PD-L. Nu sunt membru al nici unui partid. Mai mult chiar, am o părere foarte proastă despre 90% dintre membrii clasei politice. Pe de altă parte, nici măcar n-o cunosc pe Elena Udrea.

Până să apară "doamna ministru" cu suita - însoţită şi condusă, atenţie, de organizatorii festivalului - foarte multă lume a trecut prin faţa scenei, între artişti şi public. N-a huiduit şi n-a fluierat nimeni. De altfel, asta se întâmplă mereu la astfel de concerte, dintotdeauna. Dar când a apărut Elena Udrea s-a pornit "mânia românului împilat şi ofensat".

M-aş fi aşteptat de la tine, românule intelectual fin care asculţi jazz, să ştii să separi lucrurile, să ştii că trebuie să fii civilizat CU ORICINE, nu numai cu ăia din gaşca ta de oameni cu carte. Dacă devii grobian, bădăran, huidui şi înjuri când apare cineva care nu-ţi place ţie, eşti exact ca ăia pe care-i deteşti tu. Tu ai transformat concertul din seara aia pentru câteva minute în stadion de fotbal, nu prezenţa Elenei Udrea. Dacă blonda nu era ea, n-aveai nici o problemă, nu?

M-aş fi aşteptat să o ignori, pur şi simplu, pe Elena Udrea. Muzica lui Abercrombie SE AUZEA oricum, nu? Şi episodul n-a durat o veşnicie, să-ţi strice ţie starea melomană.

Aveam pretenţii de la tine, intelectualule român plin de lehamite superioară faţă de tot şi toate. Să vă mai întreb, pe voi ăştia care aţi huiduit-o pe Elena Udrea că e OM POLITIC şi MINISTRU, câţi dintre voi aţi fost la vot?

Să vă întreb dacă mai faceţi şi altceva - în afară să cârcotiţi intelectual, de pe margine - ca să schimbaţi situaţia asta naşpa în care, uite, oamenii ăştia politici de rahat apar din senin să vă strice vouă chermezele artistice?

Are rost să vă spun că, înainte de a fi orice credeţi voi că este, Elena Udrea este o FIINŢĂ UMANĂ şi o FEMEIE? Merită să vă zic că, huiduind-o, în momentele acelea nu aţi fost alfel decât muncitorii ăia nespălaţi care nu vă plac vouă şi care fluieră după femei pe stradă?

Ce aş fi vrut de la voi?

Să vă abţineţi. SĂ NU DAŢI VOI CU PIATRA, MĂ CREŞTINILOR!
Mă doare "undeva" că sunteţi nişte intelectuali rasaţi care ascultă jazz, dacă vă trebuie atât de puţin ca să deveniţi necivilizaţi, bădărani şi grobieni.

Nu dau doi bani pe "intelectualismul" vostru, dacă nu înţelegeţi că lucrurile trebuie separate cu inteligenţă şi bun-simţ şi că există şi alte forme de protest, pe măsura pretenţiilor pe care le aveţi.

Chiar era nevoie ca omul ăla pe care-l respectaţi voi, ca pe un mare muzician de jazz ce este, Abercrombie, să fie martor la fudulia voastră de prost gust?

Atunci, pe scenă, cânta un mare muzician de jazz. Preţ de câteva minute, huiduielile voastre fără sens AU ACOPERIT INUTIL MUZICA LUI. El nu ştia de problemele voastre meschine. Nu v-aţi gândit că este o lipsă de respect faţă de el?

De ce a fost nevoie de asta? Aţi rezolvat ce? Nimic. Elena Udrea rămâne cine este şi cum este, egală cu sine, însă voi v-aţi dat în petic şi v-aţi făcut de rahat în mod internaţional.

Nu toţi cei prezenţi la concert au huduit. Cei care s-au abţinut din bun-simţ, dovedind că sunt nişte oameni civilizaţi, indiferent că o plăceau sau nu pe Elena Udrea, nu fac subiectul acestui text.

×
Subiecte în articol: dreptul la excepţie