x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Elodia în sondaje

Elodia în sondaje

de Razvan Barbulescu    |    11 Aug 2008   •   00:00
Elodia în sondaje

CHESTIUNEA ZILEI
Conform unui sondaj al institutului personal de profil (realizat pe un eşantion de 1.100 de persoane), casnicele, pensionarele şi restanţierii la întreţinere întreţin ficţiunea naţională numită Elodia.



CHESTIUNEA ZILEI
Conform unui sondaj al institutului personal de profil (realizat pe un eşantion de 1.100 de persoane), casnicele, pensionarele şi restanţierii la întreţinere întreţin ficţiunea naţională numită Elodia. Care, constată Ev. Z., l-a îmbogăţit pe Diaconescu. Comentariile apărute pe diverse site-uri spun că emisiunea e pentru fraieri, că bizonul muşcă din orice tîmpenie, că prostimea pune botul la ciumaci şi ciumeţi fiindcă n-o duce mintea la mai mult. Părerea lor. Ce n-am înţeles e de ce trebuie să jigneşti populaţia stabilă, sensibilă, tolerantă, capabilă de lacrimi, fiindcă tu n-ai organ pentru Elodia? Cu ce sînt mai breji anti-elodiştii faţă de ăia pro?

Ca principiu, românul blesteamă viaţa şi înjură pe bună dreptate politicienii, preţurile, întreţinerea. Şi pensiile, şi pe porcii care s-au îmbogăţit, iar ei nu. Fiindcă Elodia n-a existat, a apărut dintr-o nevoie de echilibru. Cînd pilotul Romaniţei a tras în hoţ, ce emoţie naţională s-a creat! Zburdau puşcăriaşii în direct mai abitir ca în concertele de Crăciun de la Jilava. S-a scandat jos paraşuta, dar şi moarte manglitorilor. În garsonieră, amfitrionii îşi frecau amprentele în direct şi pe blat. Se-ncingea psihologia poporului român, se-ncingea tu-i mama lui şi ratingul. Croitoresele fără clientelă şi vecinele moarte după concursuri tv cu maşini de spălat şi excursii în Grecia se băteau să-şi dăruiască sensibilitatea sculată nocturn, ca mahalagioaicele care-şi depun coatele şi decolteul pe fereastră ca să prindă scandalul. Un referendum cinstit ar băga-o pe Elodia în programa pentru bac.

Potrivit sondajului amintit, iată cum vede românul profund continuarea lucrurilor, fiindcă altfel e nasol. Elodia să rămînă gravidă cu un miliardar din Top 300, să nască în Guadelupa. S-o facă Nae Caranfil film pentru Cannes. S-ajungă monument sub balconul revoluţiei. Cioacă s-o ia pe Magda. Ciumac să-l ia pe dom’ Petrică. Magda să-i ia pe toţi. Să se pregătească ştirea cu dispariţia Magdei. Ciumac să-l mai umfle o dată la pumni pe Zmărăndescu, ca atunci pe you tube. Ipoteze. Procurorul Iacob intervine ferm. Ciumac intră în SPP. Cu maşina. CD, prin Italia în bikini: e-mail-uri cu iubirile din fragedă pruncie ale Magdei.

Dialog definitiv cu Iacob. Episodul 800, Elodia se întoarce. Cu fii-su făcut în Guadelupa, în şpilhozen. Miliardarul se deconspiră. Interviu cu miliardarul făcut din spate, bandă pe ochi, în umbră, vocea gîjîită. O ruină de om. Săpături la Braşov, Făgăraş, Bacău după Magda. Variante de lucru. Magda decît scrijeleşte la un jurnal personal absolut intim. Ciumac dezgroapă ceva în cimitirul Pere Lachaise, lăsînd-o în Jeep-ul Magdei pe Elodia cu copilul din palmieri. Sex-simbolii Cioacă şi Ciumac şi sex-simboalele Elodia şi Magda, concurs în Tahiti la perechi-încrucişat.

Ultima oră. Elodia a lăsat un Jurnal. O echipă complexă alcătuită din membrii plini ai garsonierei, detectivi particulari, vizionare şi văduve din primul război au pornit care încotro în ţară după o strategie pusă la punct de tandemul Magda – Ciumac şi supervizată de bravul detectiv LL.

×
Subiecte în articol: editorial elodia